Märtin: minu sõitmine on justkui Ivo Linna või Anne Veski juubelituur

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia 2019.
Rally Estonia 2019. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Täna alanud Rally Estonia avaüritusel toimus ka suur pressikonverents, millest võtsid osa selle aasta suurimad rallisõitjad. Nii võiski lavalt leida näiteks Ott Tänaku, Elfyn Evansi ja Esapekka Lappi. Noorte meeste keskele asetati istuma vanameister Markko Märtin, kes rõõmustas publikut meeleolukate vastustega.

«See võis olla kunagi veebruari lõpus või märtsi alguses, kui istusin kodus teleka taga ja otsustasin rallile tulla. See oli kehv otsus, sest kõik on nii kiired. Teised olid minu karjääri ajal alles poisikesed, kellel polnud veel juhilubegi. Nüüd on nad minust palju kiiremad,» rääkis Märtin enda otsusest selle aasta Rally Estonial osaleda.

«Mul on väga hea meel naasta rallile, mis on just minu kodulinnas. Mööda neid tänavaid sai kooli kõnnitud ning kogu ümbrus on mulle tuttav. Alates EOS rallidest, mis 2000. aastate alguses Tartu tänavatel korraldati, on areng olnud väga suur.»

Küsimusele, miks sõidab Märtin ainult rallisi Lõuna-Eestis, vastas rallimees kulmugi kergitamata: «Siinsed teed on teistest kõige paremad.»

«Minu sõitmine on justkui Ivo Linna või Anne Veski juubelituur. Pole päris mingi rokk-kontsert!» võrdles viiekordne WRC-etapi võitja enda taset nooremate ja kiiremate rivaalidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles