Eesti jäi korvpalli EM-i korraldusõigusest ilma (1)

Postimees Sport
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: basket.ee

Teisipäeval selgusid Münchenis 2021. aasta korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri korraldajad. Samuti taotlusvoorus osalenud Eesti valituks ei osutunud. Korraldusõiguse teenisid Saksamaa, Tšehhi, Gruusia ja Itaalia.

Alagrupiturniirid toimuvad seega Kölnis (Saksamaa), Milanos (Itaalia), Prahas (Tšehhi) ja Tbilisis (Gruusia). Play-off mängud peetakse Saksamaa pealinnas Berliinis. 2021. aasta finaalturniir toimub 17.-29. augustini ja sinna pääseb 24 meeskonda.

Eesti Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul tuleb korraldusõiguse teeninud riikidele au anda. «Kõik konkurendid olid väga tugevad. Minule teadaolevalt said määravaks üksikud hääled. Hetkel korraldusõiguse saanud riigid on ülitugevad kandidaadid, tugevate lubadustega. Kõik nad täitsid saali nõudmised – Gruusia ehitab kahe aastaga 15 000 inimest mahutava saali ja president Salome Zurabišvili kinnitas seda oma kohalolekuga.»

Mis jäi kandideerimise protsessist näppude vahele? «Oleme kogu selle kampaania raames FIBA juhatuses tugevalt esindatud ja järgmisel korral, juhul kui see tuleb, on meil teiste kandidaatide ees suur eelis. Hoolimata sellest, et me ei suutnud saali nõudmisi täita, toetas FIBA juhatus meid sedavõrd, et olime lõpuni konkurentsis. Seda näitas ka ülinapp kaotus teistele. Meil on arvestatav toetajaskond olemas ja protsessist saab õppida, mida järgmine kord teistmoodi teha.»

Eesti koondis peab finaalturniirile pääsemiseks edukalt läbi kvalifikatsiooniturniiri, mis mängitakse kolmes aknas, käesoleva aasta novembrist kuni 2021. aasta veebruarini:

25. november – 3. detsember, 2019

17. – 25. veebruar, 2020

23. november – 1. detsember, 2020

15. – 23. veebruar, 2021

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles