Hamilton: turvaauto rajaletulek ei andnud mulle Bottase ees eelist

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Vormel 1 sarja üldliider Lewis Hamilton ütles, et Suurbritannia GP võit tuli tänu heale strateegiale, mitte õnnele.

Viiekordne maailmameister Hamilton kasutas maksimaalselt ära turvaauto rajale tulemise 20. ringil, kui läks poksi ning lasi autole panna kõva seguga rehvid, millega ta sõitis võistluse lõpuni.

«Mul oli plaanis teha üks boksipeatus ja Bottasel kaks, nii et turvaauto ei teinud mingit vahet,» rääkis kuuendat korda koduse GP võitnud britt.

Hamilton ütles, et tema otsus oli turvaauto rajaloleku ajal poksi tulla: «See ei olnud planeeritud, aga mulle öeldi, et ma saaks minna. Ma mõtlesin enda variantide üle ja otsustasin selle kasuks.»

«Kui võistlusinsener Peter Bonnington küsis, millist rehvi ma tahan, siis ma ütlesin, et kõva,» sõnas võidusõitja.

Mercedese tiimijuht Toto Wolff kinnitas, et sõitjad läksid sõidule erinevate strateegiatega.

«Hommikusel strateegiakohtumisel mainisid sõitjad, et äkki võiks kasutada erinevaid strateegiaid. Sest kui sa paned samad rehvid, siis lõppeb võidusõit tõenäoliselt esimese kurvi või ringiga. Me tundsime, et erinevad strateegiad teeksid sõidu huvitavamaks. Me teadsime, et nad võistlevad nagunii üksteisega, aga võib-olla erineva strateegiaga. Seda me üritasimegi.»

Tiimijuht ütles, et kahe erineva strateegiaga võiks edasi minna, kuid tuleb jälgida, et ei hakata kumbagi sõitjat eelistama: «Tekib küsimus, kas me hakkame alateadlikult kedagi eelistama? Seda me kindlasti ei taha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles