Uskumatu! Kalju tuli lõpuminutil raskest seisust välja ja edenes Meistrite liigas teise eelringi

Postimees Sport
Copy
Nõmme Kalju - FK Shkendija
Nõmme Kalju - FK Shkendija Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Nõmme Kalju alistas Meistrite liiga esimeses eelringis võõrsil Põhja-Makedoonias kohaliku KF Shkendija 2:1 ja pääses kokkuvõttes võõrsil löödud väravate abil edasi teise eelringi, kus vastaseks eeldatavasti ülitugev Glasgow Celtic.

Avakohtumise kaotas Kalju Tallinnas 0:1, kui 81. minutil mängis Kalju karistusalas käega ning Agim Ibraimi penaltist võitis Shkendija kohtumise 1:0. Võõrsil vajas Kalju võitu, et pääseda edasi teise ringi ning selle saavutamine kuulus enne mängu pigem imede valdkonda. 

Teise ringi pääs muutus aga ootamatult võimalikuks juba kohtumise alguses, kui Maximiliano Ugge nurgalöögist tulnud palli väravasse suunas ja Kalju 5. minutil kohtumist juhtima viis. 

Kalju pidas vastu 62. minutini, kui Shkendija taaskord penalti teenis, ka põhjuseks oli taas käega mängimine. Kusjuures olukord ise oli kaheldav, sest Pavel Londak lükkas palli rusikatega minema ja pall tabas täiesti juhuslikult Ugge kätt, kes olukorrast väljas oli ja ise kuidagi palli trajektori meelega ei muutnud. Ibraimi aga realiseeris penalti ning Kalju unistused näisid käeneeduse tõttu purunevat. 

Mängu esimesel lisaminutil sai aga Liliu kastis palli ning suutis selle väravasse saata. Kalju võitis kohtumise 2:1, kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 2:2, kuid kuna Kalju oli löönud võõrsilväljakul rohkem väravaid, pääses just Eesti klubi edasi teise eelringi. 

Teises eelringis Tuleb Kalju vastaseks tõenäoliselt maailma kõrgemasse seltskonda kuuluv Glasgow Celtic, kes avakohtumises alistas 3:1 Sarajevo ning peab seda eduseisu homme koduväljakul hoidma. 

Meistrite liiga teises eelringis peab Kalju avamängu võõrsil. Kohtumine peetakse 23. või 24. juulil. Kordusmäng peetakse Tallinnas 30. või 31. juulil.

Enne mängu: 

Esimeses kohtumises Kadrioru staadionil võitlesid nõmmekad visalt, kuid suurem ja tugevam Shkendija suutis 81. minutil siiski oma paremuse maksma panna. Võit võõrsil annab hiiglasliku eelise makedoonlastele, kuid pisike ime ning suur tahe võivad Nõmme Kalju heal päeval kaugele aidata.

Kalju kahjuks räägib korduskohtumise eel suuresti vastaste statistika. Nimelt on Shkendija kodus viimase viie eurohooaja 14 mängust võitnud koguni üheksa.

Kui aga ime jääb sündimata ja Shkendija jätkab Meistrite liiga teekonda eeldatavalt Glasgow Celticu vastu, siis Kalju eurohooaeg pole ka väljalangemise korral lõppenud. Sel juhul jätkatakse Euroopa liiga teises eelringis, kus vastu tuleb paari Dudelange (Luksemburg) – Valletta (Malta) kaotaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles