Toto Wolff: Hamiltoni välja sõidetud kiireim ring oli absurdne

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton (paremal) ja Toto Wolff.
Lewis Hamilton (paremal) ja Toto Wolff. Foto: Hoch Zwei / ZUMAPRESS.com

Lisaks Suurbritannia GP võidule suutis Lewis Hamilton (Mercedes) saada viimasel ringil uskumatul kombel kirja ka kiireima ringiaja, mille eest ta lisapunkti teenis. 

Võidusõidu käigus kiireima ringi sõitnud sõitjat premeeritakse F1-sarjas sel hooajal ühe lisapunktiga. Hamiltonil õnnestus Suurbritannias viimasel ringil parim aeg välja sõita koguni 32 ringi vanade rehvidega. 

«Meeskond ei olnud loomulikult sugugi õnnelik, et ma otsustasin sellist asja teha. Kõik olid boksis ülimalt närvilised, sest nii kulunud rehvidega on ülimalt lihtne teha sõiduviga, aga see oli imeliselt hea tunne lõpetada võidusõit just sedaviisi,» rääkis Hamilton F1i-le.

«See oli absurdne, et Hamilton nii vanade rehvidega sellise ringi sõitis. Pühapäeva hommikul räägitakse sõitjatele, et lisapunkte sõidu lõpus püüdma minna pole mõistlik, sest see on ebavajalik risk. Ja siis sa näed sõidu ajal, kuidas see jutt on lihtsalt unustatud,» lausus meeskonna pealik Toto Wolff.

«Paberi peal poleks tohtinud Hamilton iialgi nii kiiret ringi sõita, tal olid masinal all 32 ringi vanad kõva seguga rehvid. Selliste rehvidega ei tohiks iialgi parimat aega saavutada, aga tema suutis seda teha. Uskumatu,» lausus Wolff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles