H.O.R.S.E. – elegantne mäng, mis mõeldud meistritele

Optibet
Copy
Chip Reese
Chip Reese Foto: LasVegasVegas.com

Pokkerimängu eri variatsioonidest on just H.O.R.S.E. see, mida peetakse kõige keerulisemaks. See on mäng, mille võitmine nõuab tõelist meisterlikkust, sest selleks läheb tarvis peaaegu täiuslikku komplekti pokkerioskustest.

H.O.R.S.E. on segamäng, mis koosneb viiest eri pokkeriliigist ja neid kõiki tuleb tunda väga hästi. H.O.R.S.E.’i mängitakse raundidena, mis omakorda käivad iga kord ühtpidi. See ongi mängu ilu: osaleja peab oskama kiiresti viie formaadi vahel laveerida ning laual toimuvale väga suurt tähelepanu pöörama. H.O.R.S.E.’i mängu moodustavad:

  • Texas Hold ’em
  • Omaha hi-low split eight
  • Razz
  • Seven card Stud
  • Seven card stud hi-low split-Eight

H.O.R.S.E. debüteeris pokkeri maailmameistrivõistlustel (World Series of Poker) 2002. aastal, kuid siis ei olnud tegemist veel kuigivõrd olulise turniiriga. Sisseostmise summa oli vaid 2000 dollarit. Toona võitis turniiri John Hennigan, teenides 117 320 dollarit.

Siis jäi see turniir aga soiku, kuid ainult selleks, et 2006. aastal naasta. Turniiri võitis tollal rahamängudes üks maailma edukamaid pokkerimängijaid Chip Reese, kes viis koju 1 716 000 miljoni suuruse auhinnaraha. See turniirimäng on legendaarne kahe asja poolest. Esiteks oli WSOPi 2006. aasta H.O.R.S.E.’i turniiril seni läbi aegade suurim sisseostusumma, 50 000 dollarit.  See oli meistrivõistlustel ennekuulmatult suur hulk raha, mida osalemise eest tasuda, tervelt viis korda suurem kui põhiturniiril osalemise eest nõutu.

Samuti mäletatakse seda turniiri seetõttu, et Chip Reese’i ja tema oponendi Andy Blotchi vastasseis kestis seitse tundi, mille jooksul mängisid nad läbi 286 kätt. Seegi oli rekordiline, sest ühtki nii pikka kahemehemängu polnud WSOPil veel mängitud.

Kõik H.O.R.S.E.’i mängud toimuvad Fixed Limiti formaadis, selles mängus ilma limiidita mänge ei ole. Samuti on kõik limiidid eri voorude ajal samad. Ehk kui näiteks Hold’emi voorus pannakse paika limiit 20 eurot, kehtib see ka Razzi voorus ja nii kuni lõpuni välja.

H.O.R.S.E. on elegantne mäng, mis pakub võimaluse panna end proovile mitmes eri pokkeriformaadis. Siiski ei tasu selle mängu puhul lihtsalt õnne proovida, sest H.O.R.S.E.’i-geeniustele on üsna raske vastu saada. Kui aga enda teadmistes kindel oled ja vaheldusrikast elamust otsid, suudab H.O.R.S.E. seda kindlasti pakkuda.

Kuigi praegu on WSOPil asendatud Poker Player's Championshipiga, on idee ikka samaks jäänud: kallitel turniiridel pannakse end proovile segamängudes. Näiteks leiavad paljud staarmängijad nagu näiteks Daniel Negreanu, et WSOPi põhiturniiri võidust olulisem on just segamängude turniiri võitja, sest teda saab lugeda päriselt maailma parimaks pokkerimängijaks tema laialdaste teadmiste tõttu.

Samuti ei osale segamängude turniiril kuigipalju amatöörmängijaid, sest üldiselt ei ole nende oskused maailma tippudele oponeerimiseks piisavalt tasemel ning õnnega on ses mängus üsna vähe pistmist.

Copy
Tagasi üles