Eesti iluvõimlejad pääsesid MMil finaali nii individuaal- kui rühmkavaga

Postimees Sport
Copy
Eesti juunioride meister Polina Muraško MMil.
Eesti juunioride meister Polina Muraško MMil. Foto: Indrek Kask/Eesti Võimlemisliit

Eile hilisõhtul lõppes Moskvas juunioride iluvõimlemise maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonvõistlus ja võistkonnavõistlus. Eesti iluvõimlemise koondis ning individuaalvõimleja Polina Muraško pääsesid finaali.

Eesti Võimlemisliidu andmetel osales võistlustel 62 riiki ja kokku 325 võimlejat. Ühe riigi individuaalvõimlejad sooritasid 4 kava ja iluvõimlemise rühmad 2 kava. Pühapäeval on ees 6 finaalvõistlust, millest kolmes on võistlustules ka Eesti koondis.

Eesti valitsev juunioride meister Polina Muraško saavutas kaheksanda tulemusega finaalipääsu nii pallikavaga (17,1 punkti) kui kurikakavaga (16,95 punkti). Finaalid toimuvad pühapäeval vastavalt kell 12.35 ja 14.20.

Lindikava 16,1 punkti tõi Polinale 12. koha. Hüpitsakava ebaõnnestus ja tulemus 12,1 andis 42. koha. Individuaalprogrammis mitmevõistluse arvestust ei toimunud, sest riiki võis esindadada kuni 4 võimlejat, kes tegid siis vaid 1 kava.

Rühmkavades saavutas Eesti juunioride koondis rõngakavas 21,45 punkti, mis tõi seitsmenda tulemusega finaalipääsme. Rõngakava finaalvõistlus toimub kell 13.25. Lindikava ei läinud kahjuks üldse ootuste ja oskuste kohaselt, tulemus 13,4 punkti ja 22. koht. Mitmevõistluses andsid kaks kava kokku 14.koha, kuid ei hakka salgama, et eesmärgid olid Eesti koondisel palju kõrgemad. Mitmevõistluse võitis Venemaa koondis (49,55 punkti), hõbeda saavutas Itaalia (45,1) ja pronksi Valgevene (43,1). 
 

Eesti iluvüimlemise rühmkava koondis MMil.
Eesti iluvüimlemise rühmkava koondis MMil. Foto: Indrek Kask/Eesti Võimlemisliit

Riikide võistkondlikus arvestuses liideti individuaalvõimlejate ja rühmkava tulemused. Eesti koondis jäi 12. kohale 32. riigi seas, mis olid esindatud nii individuaalprogrammis kui rühmkavaga. Võitis Venemaa koondis, teise koha saavutas Itaalia koondis ja kolmanda koha Iisraeli koondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles