Teemu Suninen enne Soome rallit: lähen üha kiiremaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Teemu Suninen Portugali rallil 2019.
Teemu Suninen Portugali rallil 2019. Foto: NIKOS MITSOURAS / EPA

WRC sarja kokkuvõttes viies mees Teemu Suninen on rahul oma hooaja esimese poolega ning tunneb, et on saavutamas järjest paremat kiirust. 

Tänavu sammu tipule lähemale astunud Teemu Suninen on viimastel rallidel näidanud väga head minekut. Hooaja algus kulges soomlasel väga keeruliselt, sest esimeselt kolmelt rallilt kogus ta vaid 1 punkti. «Tegin esimesel kolmel rallil mõned vead ja oli ka ebaõnne,» selgitas Suninen ebaõnnestumisi. 

Edasi on läinud ainult üles mäge. Viimase viie ralliga on Ford Fiestaga kihutav Suninen kogunud 62 punkti ja suvepuhkusele läks soomlane Sardiinia ralli teise kohaga. «Portugali ralli neljas ja Sardiinia teine koht olid väga head tulemused, kuid alles pool hooaega on seljataga ja kõike võib veel juhtuda,» jäi Suninen rahulikuks. 

Suninen on veel üsna vähese kogemusega sõidumees WRC sarjas. Meie põhjanaaber on sõitnud WRC autoga vaid 20 rallit ning alles on saamas õiget tunnetust autos istudes. «Ma arvan, et olen teinud palju edusamme. Olen sõitmas üha enesekindlamat ja tunnetan autot paremini. Kogemus tagab sulle stabiilsuse ja just seda on vaja, et sõita korralikult WRC sarjas,» lõpetas Suninen oma mõtted Soome ralliportaalile. 

Järgmine WRC ralli on kavas juba õige pea, kui 1. kuni 4. augustini kihutavad rallimehed eesotsas Ott Tänakuga Soome rallil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles