PM Budapestis. Kaaberma suviste tulemuste kohta: rohkem tuleb trenni teha!

Copy
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma.
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma. Foto: Tairo Lutter

Eesti vehklemisnaiste jaoks on tänavused tiitlivõistlused ajalugu. Budapesti MMil pälviti naiskondlik kuues koht, kuu aega tagasi oldi EMil seitsmendad. Individuaalturniiridel esikümnesse ei jõutud.

«Kuues koht pole kiita ega laita. Miinimumsiht oli kaheksa parema hulka jõudmine, selle täitsime, jõudsime natuke kõrgemalegi,» ütles peatreener Kaido Kaaberma.

Et varasematel aastatel on võidetud kamaluga medaleid, on selge, et sellest madalama sihiga starti ei minda. Mida teha, et edaspidi oleks tulemused viimase kuu jooksul saavutatutest paremad? «Rohkem trenni tuleb teha. Meil kõigil on reservi,» vastas juhendaja.

Tänasest päevast rääkides (naiskonnaturniiri veerandfinaal Venemaaga lõppes 35:45, edasi matš Poolaga 45:35 ja USAga 30:35) tõdes Kaaberma, et Venemaa vastu alustati hästi, kuid matši keskosa läks käest.

«Oli teada, et Irina Embrichi matšist venelaste ankrunaise Violetta Kolobovaga tuleb miinus. Kaks-kolm torget olnuks okei, kuid tuli rohkem (Embrich kaotas minimatši 1:6 - toim). Pärast seda hakkas kärisema, Kristina Kuusk vehkles oma matši taktikaliselt valesti. Šanss oli venelaste vastu olemas, kuid asi läks ühe-kahe matšiga käest. Nii tihedas konkurentsis ja võrdsete heitluses kasutab vastane selle ära,» analüüsis juhendaja.

Kaaberma lisas, et tagantjärele targana tegi vea, vahetades viimaseks matšiks Embrichi asemele Kuuse: «Ira oli Tatjana Andrjušinat individuaalvõistluse alagrupis kindlalt võitnud. Kuid nüüd küpsetas Kolobova ta psühholoogiliselt ära ja Ira oli pärast kaotust endast väljas. Tolles kohas ma vahetust ei kaalunud, sest Kuusel olnuks Kolobova vastu sama raske.»

Eesti parim oli Julia Beljajeva, kes ei kaotanud venelannade vastu ühtegi minimatši.

Kaaberma kinnitas, et pärast valusat kaotust tema hoolealuste motivatsioon ei langenud. «Nad teavad, et võitluses Tokyo olümpia piletite pärast on iga koht tähtis,» lausus peatreener.

Järgmisena jagatakse olümpia kvalifikatsioonipunkte novembri alguses turniiril Tallinna Mõõk. «August kulub kahe hooaja vahel taastumiseks, septembris hakkame uuesti pihta. Enne Tallinna Mõõka osaleme paaril-kolmel MK-satelliitturniiril,» lisas Kaaberma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles