Eesti sai EMi kvalifikatsiooniks soodsa alagrupi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti korvpallikoondis
Eesti korvpallikoondis Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Täna kell 13.15 loositi Münchenis 2021. aasta korvpalli Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri alagrupid. Eesti loositi samasse alagruppi Venemaa, Itaalia ja Põhja-Makedooniaga.

Eesti poolt on finaalturniirile pääs on üsna realistlik, sest Põhja-Makedoonia pole viimasel ajal väga tugevaid tulemusi näidanud. Itaalia on korraldajamaa ja nemad pilet eest ei heitle. Eesti, Põhja-Makedoonia ja Venemaa hakkavad selgitama endi seast kahte paremat, kes EMile sõidavad.

32 riiki asuvad püüdma 2021. aasta EMi piletit, sealhulgas ka korraldajariigid Tšehhi, Gruusia, Saksamaa ja Itaalia. Meeskonnad loositakse kaheksasse neljaliikmelisse alagruppi ning mängitakse kõigiga nii kodus kui ka võõrsil. 

Iga alagrupi kolm parimat meeskonda kvalifitseerub kahe aasta pärast toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele. Väljaarvatud need alagrupid, kus on ka korraldaja riik, nendest pääsevad edasi korraldajale lisaks kaks paremat meeskonda.

A-alagrupp: Hispaania, Poola, Iisreal, Slovakkia/Küpros/Rumeenia 

B-alagrupp: Venemaa, Itaalia, Põhja-Makedoonia, Eesti

C-alagrupp: Leedu, Tšehhi, Belgia, Albaania/Belgia/Taani

D-alagrupp: Horvaatia, Türgi, Holland, Rootsi, 

E-alagrupp: Serbia, Soome, Gruusia, Šveits/Portugal/Island

F-alagrupp: Sloveenia, Ukraina, Ungari, Austria

G-alagrupp: Prantsusmaa, Saksamaa, Montenegro, Luksemburg/Kosovo/Suurbritannia

H-alagrupp: Kreeka, Läti, Bosnia ja Hertsegoviina, Bulgaaria

A-, C-, E- ja G-alagruppides on kolmesed riikide kooslused. Need riigid mängivad omavahel läbi ning igast kooslusest pääseb üks EM-kvalifikatsiooniturniirile.

Eesti naised loositi 2021. aasta EM-kvalifikatsiooniturniiriks ühte alagruppi Venemaa, Bosnia ja Hertsegoviina ning Šveitsiga.

Tugevusgrupid
Tugevusgrupid Foto: Eurohoops
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles