Eesti purjetamistiim läheb esimesena Šveitsi uut SSL-47 jahti testima

Jaano Martin Ots
Copy
Star Sailors League Eesti esialgne meeskond Kalevi Jahtklubis enne väljasõitu Šveitsi treeningule
Star Sailors League Eesti esialgne meeskond Kalevi Jahtklubis enne väljasõitu Šveitsi treeningule Foto: Jaano Martin Ots
  • Tõnu ja Toomas Tõniste juhtimisel sõidab Eesti purjetamistiim homme Šveitsi
  • Esimene uus SSL-47 jaht lasti vette eile, eestlased on selle esimesed testijad

Eesti purjetamistiim on üks mitmekümnest meeskonnast, kes asub 2021. aastal võistlema maailma parima purjetamisriigi tiitli nimel.

Jalgpalli MM finaalturniirist inspireeritud purjetamisvõistlus Star Sailors League Gold Cup on võistlussari, milles erinevate riikide tipp-purjetajatest koosnevad tiimid asuvad võistlema maailma parima purjetamisriigi tiitli nimel. Võistlusteks on loodud täiesti eraldi uus paadiklass SSL-47, mis on valmistatud võistlusjahi RC 44 põhjal. Riikide tiimid koosnevad parima rahvusvahelise rankinguga purjetajatest. Nii on näiteks Eesti tiimi kapteniks Tõnu Tõniste. Võistlused on ellu kutsunud SSL ehk Star Sailors League. Tegemist on purjetamise liigaga, mis käivitati 2013 aastal 100 kuulsa purjetaja poolt purjetamise promomiseks.

Jahid toodab SSL ning võistlevad riigid neid endale ostma ei pea. Iga tiim saab 10 päeva jooksul aastas purjekaga tutvuda ning treenida. Eesti lõplik meeskond selgub hiljem, praegu moodustati ajutine tiim kandidaatidest. Homme Šveitsi lendava esialgse tiimi liikmed on Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Maiki Saaring, Ingrid Puusta, Juuso Roihu, Henri Roihu, Taavi Valter Taveter, Georg Haud, Jakob Haud, Alexander Kuusik, Tammo Otsasoo, Peeter Šaraškin, Karl-Hannes Tagu, Mati Sepp, Karl Kolk, Andres Viisemann, Karl-Martin Rammo, Deniss Karpak, Keith Luur ja Angeliina Maria Isabel Õunap. 

Esimene SSL võistlus toimub 2021. aasta septembris-oktoobris. Sealt edasi toimub regatt üle aasta. Kvalifikatsioonid sõidetakse augustist septembrini 2021 Šveitsis Grandsonis, Neuchatel’i järvel. Septembris 2021 on võistluse avamine Lausanne’is Olümpiamuuseumi ees. Sellele järgnevad veerand- ja poolfinaalid, mis sõidetakse Genfi järvel. Finaal sõidetakse 2021. aasta oktoobris Genfi järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles