Flora võitles hambad ristis, kuid Frankfurdi Eintracht jäi peale

Postimees Sport
Copy

Täna kohtusid Euroopa liiga jalgpalliturniiri teise eelringi esimeses vaatuses Tallina Flora ja Frankfurdi Eintracht. Südikalt võidelnud Flora pidi tunnistama sakslaste 2:1 paremust.

Eintracht avas skoori 24. minutil Lucas Torro kauglöögist, kuid Flora suutis 34. minutil Mihkel Ainsalu tabamusest viigistada.

71. minutil panid aga mullused Euroopa liiga poolfinalistid enda paremuse maksma, kui Dejan Joveljic peaga palli väravasse suunas.

Tallinna klubi pani viimase viie minuti jooksul vastastele tugeva pressi peale, kuid viigivärav jäi seekord löömata.

Tänane kaotus midagi katastroofilist ei tähenda, sest Lilleküla staadionil nähtud mängupilt andis pisikese lootuse, et korduskohtumises võidakse Saksamaa giganti üllatada,

Enne mängu:

Tallinna FC Flora pääses Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniiri 2. raundi pärast seda, kui alistas Serbia klubi Radnički Niši kahe mängu kokkuvõttes 4:2. Tulemus pani ahhetama nii vastased kui eestlased ning tõestas asjaolu, et õigel päeval on florakad võimelised alistama ka kõige suuremad meeskonnad.

Tänasele kohtumisele minnakse vastu hea seeriaga, sest viimases neljas liigamängus on tunnistatud ainult võite. Viimane kaotus pärineb 18. juunist, kui Nõmme Kaljule jäädi alla seisuga 0:1. Sama perioodi jooksul on endale lubatud lüüa kõigest kaks väravat, mis viitab kaitseliini tugevusele. Ka ründes tunduvad asjad paigas olevat, sest rivaalide väravavõrku on sahistatud 11 korda.

Erinevalt võõrustajatest alustab Saksamaa hiid Eintracht Frankfurt euromänge alles täna. Mullune Bundesliga lõpetati kõrgel seitsmendal positsioonil ning Euroopa liigas murti poolfinaalidesse, kus tunnistati turniiri hilisema võitja Londoni Chelsea paremust.

Pärast hooaja lõppu on Eintracht läbinud suured muudatused, sest nende juurest lahkusid mitmed olulised võtmemängijad. Väravavaht Kevin Trapp naases tagasi Paris Saint Germaini, ründajad Luka Jovic ning Sebastian Haller suundusid vastavalt Real Madridi ja West Ham Unitedisse.

Kuna Saksamaa kõrgliiga algab alles augustis, pole Flora tänased vastased tipptasemel mängupraktikat saanud. Viimane ametlik kohtumine peeti 18. mail, kui Bundesligas kaotati Bayern Münchenile 1:5. Võidumaitset tunti 18. aprillil, toona mängiti üle Portugali gigandid Benfica. 

Tagasi üles