Wilder: poksijad võivad ringi minna ja mitte kunagi sealt enam tagasi tulla

Christopher Krutto
Copy
Deontay Wilder (vasakul)
Deontay Wilder (vasakul) Foto: Frank Franklin II / AP

Poksi raskekaalumaailmameister Deontay Wilder rääkis, et viimastel päevadel poksiringis aset leidnud surmad meenutavad talle himsat tunnet, mis tal enne iga matši peas on.

28-aastane Venemaa poksija Maxim Dadashev ja 23-aastane argentiinlane Hugo Santillan surid see nädal mõlemad poksiringis saadud vigastuste tõttu.

Ameerikast pärit 31-aastast Wilderit on varasemalt kritiseeritud, sest ta öelnud: «Ma sooviks surnukeha enda nimele.»

BBC Sport küsis poksijalt, kas ta mõtleb riskide peale enne ringi astumist ning ta vastas: «Peaaegu iga kord kui ma võistlen. See on väga hirmus tunne.»

«See paneb su mõtlema, et sa võid sinna minna, kuid tagasi enam mitte tulla. Meie, kõik kõik poksijad, põeme mingit vaimset haigust, et üksteisega võitleme,» lisas Wilder.

«Aga poks haarab su endasse ning hoiab sind kinni. See on emotsionaalne sport.»

«Iga kord kui ma ringi astun, pean ma valmis olema. Ma olen inimestele rääkinud, et ma muutun Pronksis Pommitajaks, teistsuguseks loomaks. Ma teen seda, sest tean sellega kaasnevaid riske. Me riskime enda eludega teiste lõbuks ja ma tean, kui tõsine see on. Mul on veel lapsed ka,» rääkis maailmameister.

Dadashevi ja Santillani auks on järelehüüdeid tulnud kogu poksimaailmast.

Varasemalt Wilderiga koostööd teinud promootor Lou DiBella rääkis, et surmade tõttu ei soovi ta hetkel Poksimatše vaatams käia ning lisas: «Spordina peame me peeglisse vaatama. Mina pean peeglisse vaatama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles