15-aastase miljonäri edu võti: kaheksa tundi päevas ekraani taga

Postimees Sport
Copy
Teise koha võitnud Jaden Ashman emaga.
Teise koha võitnud Jaden Ashman emaga. Foto: TWITTER @JOETIDY

Suurbritannia noormees Jaden Ashman sai sel nädalavahetusel vaid 15-aastaselt miljonäriks, kui võitis oma tiimikaaslasega Fortnite maailmameistrivõistlustel teise koha – auhinnaks ligi 2 miljonit eurot.

Ashman rääkis Business Insiderile, et alustas Fortnite’i mängimist kohe, kui mäng turule tuli ehk aastal 2017. Sellest ajast saati on ta harjutanud peaaegu iga päev kaheksa tundi.

Kahe miljoni suuruse auhinnaraha teeb ta pooleks oma tiimikaaslase Dave Jongiga, kellega koos teine koht võideti. Esikoht ning 2,7 miljoni euro suurune auhind läks 16-aastasele ameeriklasele Kyle Giersdorfile.

Ashmani sõnul pole tema tundidepikkune mängimine emale meeltmööda: «Tülitseme seetõttu emaga pidevalt. Ta ei saanud aru, kuidas see mäng töötab ja arvas, et ma lihtsalt raiskan iga päev oma toas kaheksa tundi aega.»

Teise koha võitnud mänguri ema, Lisa Dallman ütles BBC-le, et pidas mängimist tõesti ajaraiskamiseks ning soovitas pojal pigem koolitööga tegeleda. Tundide viisi mängimine on teda isegi nii vihale ajanud, et ta on poja Xboxi ära võtnud ning peakomplekti katki teinud.

Küll aga ei tea Ashman veel, kuidas oma auhinnaraha kulutab. Tema ema arvab, et ilmselt oleks poeg omas elemendis, kui saaks videomänge mängida ning kulleriga toitu koju tellida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles