Therese Johaug võib võita Norra meistrivõistlused 10 000 m jooksus (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: JON OLAV NESVOLD / www.imago-images.de

10-kordne murdmaasuusatamise maailmameister Therese Johaug läheb Norra kergejõustiku meistrivõistlustel starti 10 000m jooksus. Norralanna isiklik tippmark on parem kui eelmise aasta võidutulemus.

31-aastane Norra suusatäht plaanis esialgu osaleda poole lühemal distantsil, kuid 5000 m jooksus on vajalik täita kvalifitseerumise norm. Kuna Johaugil normi täidetud ei ole ning Norra kergejõustikuliit talle vabapääset ei andnud, läheb norralanna starti hoopis 10 000 m jooksus. 

«5000 meetri jooks oleks sobinud meile paremini, aga reeglid on sellised. Me aktsepteerime alaliidu otsust», kommenteeris Johaugi treener Pal Gunnar Mikkelsplass NRKle.

Johaugi osalemise kohta võttis sõna ka Petter Northug, kes teatas Facebookis, et 5000 m norm on lapsemäng. «Therese oleks selle normi ka raskusvestiga tagurpidi joostes ära täitnud», teatas suusakuningas sotsiaalmeedias.

Eelmisel aastal jooksis Johaug 10 000m ajaga 33.36. Norra meistrivõistlustel saadi kuld aga ajaga 34.04,98 - seega on norralannal kõik võimalused sel aastal võidutsemiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles