Rosberg: kui Verstappen sõidaks Mercedesega, siis oleks tema MM-sarja liider

Kris Ilves
, reporter
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: HZ/SIPA / HZ/SIPA

2016. aasta vormel 1 maailmameister Nico Rosberg usub, et tänavusel hooajal on MM-karussellis parim sõitja Max Verstappen, mitte sarja üldliider Lewis Hamilton.

Red Bulli esipiloot Verstappen saavutas möödunud nädalavahetusel Saksamaal karjääri seitsmenda ja hooaja teise etapivõidu. MM-sarja üldarvestuses asub 21-aastane hollandlane Hamiltoni ja Valtteri Bottase (mõlemad Mercedes) järel kolmandal kohal. Hamilton on kogunud 225, Botats 184 ja Verstappen 162 punkti.

«Kui Verstappen sõidaks Mercedesega, siis oleks tema Hamiltoni ees MM-sarja liider,» sõnas Rosberg oma YouTube’i kanalil. «Verstappen on teinud fenomenaalse hooaja. Ta on praegu parim sõitja ja terve Holland on tema pärast hullumas. Ta edestab Ferrari sõitjaid (Sebastian Vettelit ja Charles Leclerci – toim), kellel on parem auto kui Verstappenil. See on uskumatu ja ta kaotab praegu Hamiltonile vaid 63 punktiga,» lisas eksmaailmameister.

Kuninglik vormelisari jätkub juba eeloleval nädalalõpul, kui Ungaris toimub hooaja 12. etapp. Mullu triumfeeris Hungaroringil Hamilton Mercedesega, kellele järgnesid Ferrari mehed Vettel ja Kimi Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles