Olümpiasurfar Ingrid Puusta osales Šveitsis uue jahiklassi esmakatsetustel

Jaano Martin Ots
Copy
  • Tokyo olümpiapurjelaudur Ingrid Puusta on ka Eesti SSL purjetamistiimi kandidaat

2021 aastal peetaval Star Sailors League Gold Cup võistlusel osaleb ka Eesti paatkond. Tiimi üks kandidaatidest, Ingrid Puusta käis Šveitsis uut paati testimas.  

25. juulist 1. augustini viibib SSL Rahvuste Kuldkarika Eesti võistkond Šveitsis Grandsonis, et tutvuda lähemalt 2021. aastal esimest korda toimuva purjetamise suurvõistluse võistlusvahendi ja -paigaga. Eestlased on ühtlasi ka esimesed, kes uut treeningkeskust külastavad.

Lõppmeeskonda kuulub kokku 11 liiget, võistluste ajal läheb paati 9 sportlast. Paatidesse kuuluvad kõikide riikide parimad praegused ja endised purjetajad. Nii juhib Eesti tiimi kahekordne olümpiamedalist Tõnu Tõniste. 

Võistlust rahastavad Šveitsi erainvestorid, osalevatele paatkondadele on SSL Nations Gold Cup võistlusest osavõtt tasuta, kaetakse ka suur osa nende sõidu- ja elamiskuludest. 

Eestlaste paatkonna kapteni Tõnu Tõniste sõnul on tegu väljakutsega. 

«See paat on keeruline. Ta on suur, 14,3 meetri pikkune jaht. Samas ta on võrreldes tavaliste suurte jahtidega ikka hästi kerge, mis tähendab, et iga meeskonnaliikme tegevus mõjutab paati väga palju. Et võistelda maailmatasemel proffidega, on siin vaja inimesi, kellel on väga palju suure paadi käsitlemise oskusi,» lausus Tõniste. 

Treeninglaager toimub samas kohas, kus 2021. aastal sõidetakse kvalifikatsioonid, seega on Eesti tiim saanud ka väärtusliku sisendi selleks, mis neid ees ootab.

«Saame siin järvega kohaneda. Nagu järvedel ikka, on ka siin hästi keerulised olud. Tihtipeale pole üldse tuult või on hoopis hästi keerutav tuul. Lisaks sekka äikesenooled. Nii et siin saab igatpidi põnev olema,» sõnas Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles