Muutused naiste jalgpalli MMi korralduses

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
FIFA president Gianni Infantino
FIFA president Gianni Infantino Foto: BackpagePix / Sports Inc/PA Images/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliföderatsioon FIFA teatas kolmapäeval, et organisatsiooni 37-liikmeline nõukogu on ühehäälselt otsustatud vastu võtta ettepanek suurendada naiste maailmameistrivõistlustel osalevate naiskondade arvu 24-lt 32-le.

Muutus leiab aset juba 2023. aasta MMil.

Uus formaat näeb ette, et neli naiskonda jaotatakse kaheksasse alagruppi.

«Käesoleval aastal Pariisis toimunud naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste uskumatu menu näitas selgelt, et peame kasutame hetke ja kasvatama naiste jalgpalli populaarsust veelgi,» ütles FIFA president Gianni Infantino, kes nimetas suvel peetud MMi «läbi aegade parimaks naiste MMiks»

Muuhulgas tegi Infantino veel mõned naiste jalgpalli arengut puudutavad ettepanekud: luua naiste maailma klubide karikavõistlused ja naiste maailmaliiga, kahekordistada naiste MMi auhinnarahasid ning naiste jalgpalli tehtavaid investeeringuid.

1991.aastal osales naiste MMil 12 võistkonda, 1999. aastal 16, 2015.aastal oli osalevate naiskondade arv juba 24 ning 2023. on see 32.

«Osalevate naiskondade arvu tõstmine kaheksa võrra tähendab tohutut laienemist. Kümnete ja kümnete riikide jalgpalliorganisatsioonid mõistavad, et neil on reaalne võimalus MMile kvalifitseeruda. See tähendab, et lokaalselt hakatakse jalgpalli veelgi rohkem arendama, luuakse spetsiaalsed arenguprogrammid, parandatakse infrastruktuuri. Naiste jalgpalli MMil on ülivõimas mõju jalgpalli professionaalsemaks muutmisel,» rääkis Infantino.

2023.aasta naiste jalgpalli MMi toimumispaik otsutatakse järgmise aasta mais. Seni on soovi avaldanud Argentina, Austraalia, Brasiilia, Boliivia, Kolumbia, Jaapan, Uus-Meremaa, Lõuna-Korea ning Lõuna-Aafrika Vabariik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles