Mäkinen dramaatilisest kiiruskatsest: oleme kõik pettunud (4)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Karli Saul

Soome ralli 14. kiiruskatsel langes kõrgest mängust Kris Meeke, väärtuslikke sekundeid kaotas ka Jari-Matti Latvala. Mõlemad tabasid raja ääres olnud kivi: Meeke ei saanud katset jätkata, Latvala suutis purunenud rehviga lõpuni sõita. Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen ütles, et kogu meeskond on pettunud.

«Oleme kõik pettunud. Mõlemad mehed sõitsid kivile otsa. Me oleme kõik pettunud,» kordas Mäkinen WRC All Live’i otse-eetris. «Ralli lõpuni oli pikk tee minna ja neil oli hea kiirus. Nad kontrollisid mängu. Me rääkisime enne rallit, et tuleb kontrollida ja jälgida olukorda, aga mõnikord ei tule need jutud rajal meelde,» lisas tiimipealik.

Mäkinen jätkas: «Me rääkisime enne rallit ka strateegiast – tuleb olukorda kontrollida. Kõik tundus olevat hästi ning ei olnud põhjust nii palju suruda. Alati on võimalus eksida ja praegu on seis just selline… Loodame, et Jari-Matti auto on korras, jõuab hoolduspausile ja saame rallit jätkata. Ma loodan, et Jari-Matti õppis sellest midagi.»

Ott Tänaku ralli on kulgenud seni probleemidevabalt ja eestlane hoiab kindlat esikohta, edestades lähimaid konkurente ligi 15 sekundiga. «Ott on tugev. Praegu kõige tugevam. Ta on alati tugev olnud,» kiitis Mäkinen Toyota esisõitjat.

Latvala autol purunes küll rehv, aga soomlane hoiab pärast 14. kiiruskatset Tänaku järel teist kohta. Meeke’i jaoks on laupäevane võistluspäev lõppenud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles