PM Soomes. Liider Tänak: Lappi on kiiresti sõitnud, oleme pidanud tema tempot jälgima

Karl-Joosep Küngas
Copy

Ott Tänak alustas Soome ralli laupäevast võistluspäeva neljandal positsioonil, kuid läheb magama liidrikohal. Edu teisel kohal oleva Citroeni sõitja Esapekka Lappi ees on 16,4 sekundit. Tänak ütles, et hoidis Lappi kiirusel kogu aeg silma peal.

«Hommik oli päris tihe lugu. Mingil määral õnneks tiimikaaslased surusid nii kõvasti ja tempo oli kohati päris ulme,» sõnas Tänak videointervjuus Postimehele. «Tänu sellele kasvatasime vahe Esapekkaga suureks. Esapekka on väga kiiresti sõitnud, oleme pidanud tema tempot jälgima. Autos tundsin ennast hästi ja olime võimelised sama tempot tegema. Nautisin. Ainult mõned keerulised kohad võtsime rahulikumalt, aga kui tee oli sile, siis oli okei,» lisas Eesti ralliäss.

Tänak tunnistas, et hommikul olid mõned ohtlikud momendid, sest tempo oli piiri peal. «Tempo oli selline, et paar momenti katse kohta oli normaalne.»

Rajaolude kohta ütles Tänak: «Täna oli katseid, kus oli keeruline. Aga üleüldiselt on see pilt suht okei, väga palju kive pole olnud. Risk on minimaliseeritud.»

Mida ootab Tänak pühapäevast, kui kavas on neli kiiruskatset? «Homme tuleb töö ära lõpetada. Kaks suht kiiret katset, nõuab omajagu keskendumist. Tööd on vaja veel teha ja vahed ei ole suured. Usun, et tempo püsib kiire.»

Soome ralli seis laupäeva järel: 1. Ott Tänak, 2. Esapekka Lappi (+16,2), 3. Jari-Matti Latvala (+28,8), 4. Andreas Mikkelsen (+50,5), 5. Sebastien Ogier (+53,1), 6. Craig Breen (+59,1), 7. Thierry Neuville (+1.19,3), 8. Teemu Suninen (+2.05,3)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles