Tartu Ülikool täiendas ridu 20-aastase Leedu ääremängijaga

Postimees Sport
Copy
Grantas Vasiliauskas (paremal)
Grantas Vasiliauskas (paremal) Foto: fiba

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond sõlmis lepingu 20-aastase leeduka Grantas Vasiliauskasega, kes on kuulunud ka Kaunase Žalgirise süsteemi.

204 sentimeetri pikkune Vasiliauskas mängis mulluse hooaja alguse Leedu esiliigas Palangas ning poole hooaja pealt liikus sama liiga Jonavase meeskonda. Keskmiselt teenis ta Leedu esiliigas ligi 24 minutit mänguaega ja viskas selle ajaga 9,1 punkti ning võttis 4,5 lauapalli.

Vasiliauskas on esindanud kõikides vanustes ka Leedu noortekoondiseid ning võitnud tiitlivõistlustelt nii hõbedaid kui pronkse. Sel suvel oli Vasiliauskas Leedu U20 koondise üks põhijõude ja kogus seitsme mänguga keskmiselt 11,3 punkti ja 6,1 lauapalli mängus.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul toob Vasiliauskas korvi alla jõudu juurde. «Zalgiris soovitas tal silma peal hoida ja oleme seda ka teinud. Suvel tegi ta U20 koondise eest korralikud numbrid ja meie süsteemi peaks ta hästi sobima. Ta võib mängida nii positsioon nelja kui viie peal ehk selline poolviis, kes meie korvialust kindlasti tugevdab,» sõnas Vene.

Tartu Ülikooli meeskond on komplekteerimisega lõpusirgel – täitmata on veel põhitsentri koht ning selle nimel käib aktiivne töö. Lähiajal peaks ka selle töö vilju näha olema.

Septembris peab meeskond kontrollkohtumisi. Ametliku hooajaga alustatakse oktoobris ja esimeseks suuremaks proovikiviks on 2. oktoobri FIBA Europe Cup kvalifikatsiooniringi kodumäng Kataja Basketiga. Kahe mängu kokkuvõttes parim, kes tagab koha sarja alagrupiturniiril selgub nädal hiljem ehk 9. oktoobril Soomes Joensuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles