Mängijate võim tippjalgpallis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Antoine Griezmann on Barcelona särgi juba selga tõmmanud, aga pole välistatud, et ta peab veel enne hooaja algust naasma Madridi Atleticosse. FOTO: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix
Antoine Griezmann on Barcelona särgi juba selga tõmmanud, aga pole välistatud, et ta peab veel enne hooaja algust naasma Madridi Atleticosse. FOTO: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Antoine Griezmann, Neymar, Paul Pogba ja Gareth Bale on mõned näited mängijatest, kel on tippjalgpallis tohutu võim. Mõistagi on selliseid staare märksa rohkem, aga just nemad on tänavu oma koduklubile hambaid näidanud ja mõni isegi selja keeranud.

Probleem: mängijad pole koduklubis rahul ja soovivad lahkuda, kuid on lepinguliselt seotud ja üleminek on keeruline. Lahendus: mängija tehakse – sobiva summa eest – rahaks, minnakse sõbralikult lahku ja kõik osapooled on õnnelikud. Tundub imelihtne. Aga tegelikult pole kõik põrmugi nii proosaline.

Kuigi mängijate ost-müük on tippjalgpallis, eriti üleminekuperioodil, tavaline nähtus, ei suju alati kõik plaanipäraselt. Kui mängijad ei saa oma tahtmist, näitavad nad võimu, rakendades äärmuslikke meetmeid: koduklubiga kontakti vältimine, koguni hooajaeelsetele treeningutele ja mängudele ilmumata jätmine, jõulised sõnavõtud avalikus ruumis jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles