Noor neiu tegi kolmevõistluse Eesti meistrivõistlustel vanadele tegijatele tuule alla

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Tänavune seenioride Eesti meister kolmevõistluses Luise Vevers, hõbemedali omanik Erkki Hõim (vasakul) ning pronksmedali omanik Ervi Kaasiku (paremal).
Tänavune seenioride Eesti meister kolmevõistluses Luise Vevers, hõbemedali omanik Erkki Hõim (vasakul) ning pronksmedali omanik Ervi Kaasiku (paremal). Foto: Elin Jalakas

Olustveres jagati pühapäeval välja seenioride kolmevõistluse Eesti meistrivõistluste medalid, kus kulla võitis 18-aastane Luise Vevers (Saare RK) hobusel Ruudi. Lisaks EMV-le õnnestus neil võita ka rahvusvaheline CCI2*-S klass.

“See oli Eesti suurim ja ka ainus rahvusvaheline kolmevõistlus,” rääkis Luise Vevers. “Konkurents oli pärast teist ala väga tihe, sest kogu medali esikolmik mahtus vaid 0,1 karistuspunkti sisse, seega takistussõidus eksimisruumi ei olnud. Kuna suutsin säilitada rahulikku närvi, siis õnnestus viimane ala vigadeta läbida ja säilitada eelmise päeva liidripositsioon. Kõige rohkem jäin rahule oma krossiga, mis oli kindlasti selle aasta parim.” Võistluspaar võitis lõpptulemusega 33,5 karistuspunkti.

Hõbemedalile tuli mullune Eesti meister Erkki Hõim (Märjamaa SK) hobusel Cadmium (33,6 kp) ja pronksmedali võitis Ervi Kaasiku (Nõo RK) hobusel Cendoria S (38,5 kp).

Tänavused meistrid Luise Vevers ja Ruudi takistussõidus, teel võidule.
Tänavused meistrid Luise Vevers ja Ruudi takistussõidus, teel võidule. Foto: Elin Jalakas

CCI2*-S klassis järgnesid Luise Veversile ja Ruudile Ervi Kaasiku Cendorial ning kolmandal kohal tugevalt alustanud põhjanaaber soomlanna Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho hobusel Madame Schnabel (41,5 kp), kellelt viis esikoha takistussõidus maha aetud kolm takistust. Neljandaks tulid Tondi Ratsaspordiklubis treenivad Maris Kangur ja Al Pacino (45,8 kp) ning viies auhinnaline koht kuulus Saare RK liikmele Jaagup Kallasele hobusel Olli Royal (60,6 kp).

Antud võistluse raames toimus ka rahvuslik CCN80 võistlusklass, kus esikoha võttis Vaike Reinmaa (Massu RK) hobusel Orfix, kes suutsid võistluse võita ratsastuse tulemusega, läbides nii krossi kui ka takistussõidu ilma vigadeta, lõpptulemusega 29,8 kp. Teisele kohale tulid Lisette Jonuks (Nõo RK) hobusel A Prima Vista (33,2 kp) ning kolmas auhinnaline koht kuulus Britt Getter Astoverile (Tondi RSK) ja Dubaile (33,7 kp).

See oli juba teine järjestikune aasta, mil meie rajameister Mikk Nõmm seadis Olustveres üles CCI2* rahvusvahelise krossiraja, sellel aastal juba täies mahus meie oma ehitatud takistustega.

Peakohtunikuna ametis olnud Seppo Laine (FIN) kommenteeris meie võistlust ainult positiivselt, leides, et krossirada oli keskmise raskusega üles pandud ja seda kogu maailma võistluste kontekstis. Samuti oli kohtunike poolt kuulda, et nad on positiivselt üllatunud meie ratsanike heas tasemes, seda nii rahvusvahelisel kui ka madalamal, 80 cm klassi tasemel.

Tehniliseks delegaadiks oli seekord kohale tulnud Austraalias elav Katja Sykes (FIN), kes kiitis samuti rajameistri tehtud tööd krossirajal ja võistluste sujuvat korraldust.

Võistluste korraldajad soovivad omalt poolt väga tänada Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli, kelle maadel oleme nüüdseks juba kahel järjestikusel aastal Olustveres kolmevõistlust korraldanud. Eraldi veel õppetalu juhatajat Riho Kala ning õpetajat ja tallimänedžeri Inga Otsa, tänu kellele selline võistlus teoks sai.

Suured tänud Ats Kaljule ja Kipi Team MTÜ-le, kelle abiga said CCN80 klassis kohale krossitõkked ja takistussõidu tõkete komplekt kogu võistluseks. Samuti ei saa me unustada Hobuhooldust, kes pani kõikides klassides välja esemelised auhinnad ning Eimurit, kes toetas tõkete ehitusel materjalidega ja pani välja auhinnaraha madalamas klassis.

Korraldajad tänavad kõiki oma abilisi, tänu kellele võistlus teoks sai.

Kõik Olustvere Eventing 2019 tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles