FIA selgitas reegleid: Toyota peab ilmselt tagatiiva ümber disainima

Carl-Robert Puhm
Copy
Ott Tänak Toyota Yaris WRC roolis.
Ott Tänak Toyota Yaris WRC roolis. Foto: REPORTER IMAGES / EPA

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) on palunud kõigil WRC rallimeeskondadel kontrollida masinate tagatiibade nõuetele vastavust ja teha vajadusel muudatused Türgi ralliks. Soome rallil avastati selles aspektis anomaaliaid.

Samas rõhutab autospordi katusorganisatsioon, et kõikide masinate tagatiivad vastavad praegustele reeglitele. Küll aga vajas regulatsioon täpsustamist, sest meeskonnad tõlgendasid määrustikku erinevalt, kirjutab Autosport.

Nüüdseks on FIA määrustikku selgitanud ning andunud meeskondadele aega Türgi rallini, et viia oma autod vastavusse FIA regulatsiooni täpsustatud tõlgendusega.

Autospordi andmetel on probleem ajendatud Toyota masina tagatiivast, kuigi see tunnistati nõuetele vastavaks juba 2017. aastal ja on püsinud muutmatuna.

FIA ralli direktor Yves Matton ütles, et probleem pole ainult Toyotas, vaid WRC autodega üldiselt. «Me oleme palunud tootjatel teha tööd, et viia autod nõuetele vastavaks. See ei puuduta ainult Toyotat, vaid kõiki meeskondi.»

Meekonnad võtsid Soome ralli reedese päeva järel vastu ka ühisavalduse, kus nentisid, et tagatiiva homologeeringuga seonduv pole olnud üheselt arusaadavad. Rallitiimid lubasid oma autod FIA uue tõlgendusega vastavusse viia Türgi ralliks.

Matton lisas, et tekkinud segadus on FIA viga ning meeskondi süüdistada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles