Poola velotuuri võitja pühendas võidu hukkunud ratturile

Postimees Sport
Copy
Pavel Sinakov võitu tähistamas.
Pavel Sinakov võitu tähistamas. Foto: TOMASZ MARKOWSKI +48605095588 / imago images / Newspix

Lõppes Poola velotuur Tour de Pologne ning selle võitis Team Ineose noor jalgrattur Pavel Sivakov. Pärast võitu lausus Sivakov mõned sõnad ka oma noore hukkunud kaassportlase mälestuseks.

22-aastane Sivakov teenis Poola velotuuri võiduga siiani oma karjääri suurima triumfi. Enne viimast etappi teisel positsioonil olnud Sivakov võttis võidu kindlalt ning seni esimest positsiooni hoidnud Jonas Vingegaard langes esikoha konkurentsist.

Cycling News vahendab Sivakovi kommentaar: «Alguses kontrollisid Jumbo-Visma ratturid sõitu, aga mina ja Tao hoidsime terve aja head positsiooni. Ma arvan, et Tao on fantastiline, ta on väga heas vormis. Võibolla on ta tugevam kui mina, aga taktikaliselt läks kõik nii, nagu läks. Ma olen väga õnnelik, sest see on siiamaani mu karjääri suurim võit.»

Tervet Tour de Polognet varjutab 22-aastase Bjorg Lambrechti traagiline surm ning Sivakov ei pidanud temale võidu pühendamisele kaks korda mõtlema, vahendab Cycling News.

«On ilmselge, kellele see võit pühendatud on. Kogu peagrupile on olnud eriline nädal, juhtunut arvesse võttes. Bjorg oli keegi, kellega ma mitu korda juuniorina võidu sõitsin, me oleme täpselt samas vanuseklassis. Ta on olnud minu suurim rival alates ajast, kui olin 17. Me võistlesime pea iga võistlus üksteisega parema koha nimel. Kui ma kuulsin, mis temaga juhtus, olin šokis,» kommenteeris Sivakov.

Kokkuvõtlikult pühendas Sivakov võidu Lambrechtile: «Ma olen väga palju mõelnud sõitudele, kus me koos sõitsime ning kuidas ta need minu jaoks raskeks tegi. Loomulikult pühendan ma selle võidu temale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles