Magnus Kirt: täna olin ise kehv ja muid vabandusi otsima ei hakka

Carl-Robert Puhm
Copy
Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Sille Annuk

Odaviske maailma hooaja edetabelijuht Magnus Kirt ütles Postimehele antud võistlusjärgses intervjuus, et hoolimata alavõidust, oli tänane võistlus ebaõnnestumine. Kirt sai meeste odaviskes kirja 81.47 meetrit.

Euroopa võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel (teises liigas) Eestile ainsa alavõidu toonud Kirt, polnud oma võistlusega põrmugi rahul.

«See oli üks mu viimaste aastate kehvemaid võistlusi. Ei mäletagi täpselt, millal viimati sellise seeria tegin. Arvan, et ei saanud mentaalselt hakkama, sest füüsiline seisund peaks tegelikult juba üsna hea olema. Olen raskest treeningtsüklist juba nädala puhanud. Võibolla kerge väsimus veel on, aga see pole tänase tulemuse põhjus,» kommenteeris sel hooajal kahel korral 90 meetri joone alistanud eestlane.

Kirt ei tahtnud loodetust kehvemat tulemust ka ebasoodsate tingimuste süüks veeretada. «Olud olid küll natuke keerulised, puhus vastutuul - aga hea mees viskab ka kehvades oludes korraliku tulemuse», oli Eesti rekordi omanik enda suhtes kriitiline.

Ka hõre konkurents Kirdi hinnangul tema võistlust ei seganud. «Selle taha küll peituda ei taha. Täna ei saanud ma iseendaga lihtsalt hakkama, ei suutnud end piisavalt kokku võtta ja oma võimeid tulemuseks realiseerida. Võistelda saab alati ka iseendaga, konkurentsis polnud küsimus»

Vahepeal tervisega kimpus olnud Eesti rekordimees ütles, et nii raske treeningtsükkel kui tänane võistlus möödusid suuremate hädadeta. «Täna kuskilt midagi tunda ei andnud, mis oleks võistlemist või tulemust seganud.»

Hoolimata enda mitte kõige paremast tulemusest, tundis Kirt head meelt Eesti koondise avapäeva üle. «Väga hea päev ja tubli sooritus meie kergejõustiklastelt. See oleks väga super, kui me taas esiliigasse suudaksime tõusta. Eesti kergejõustikule kahtlemata positiivne avapäev,»  rõõmustas Eesti kergejõustiku esinumber koondislaste üle.

Kirt plaanib järgmise võistluse teha järgmisel nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles