Eesti noored liikusid rahvusvahelise noortepäeva puhul kokku 31 595 kilomeetrit

PM Tervis
Copy
Jooksmine. Pilt on illustratiivne.
Jooksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

 12. augustil tähistatakse rahvusvahelist noortepäeva, mis tänavu on Eestis pühendatud noorte tervisele. Noortepäeva tähistamiseks korraldas Eesti Noorsootöö Keskus liikumisüleskutse Noorte Jooks, mille eesmärgiks oli juhtida noorte tähelepanu liikumise ja tervisliku eluviisi olulisusele

«Noorte tervisele tähelepanu pööramine on põhjendatud, seda kinnitab nii Tervise Arengu Instituudi tervisekäitumise uuring, aga ka noored ise, tuues seda konsultatsioonides ja küsitlustes esile,» ütles Eesti Noorsootöö Keskuse suunajuht Epp Reedik.

Magnus Kirt, kergejõustiklane ja Eesti rekordiomanik odaviskes,  kutsus Noorte Jooksul noori üheskoos vähemalt 20 000 kilomeetrit liikuma. Osalemiseks pidi 7-26 aastane noor registreerima enda liikumised selle tarbeks loodud veebilehel 4. juulist 12. augustini. Tingimuseks oli see, et abivahendina ei kasutata mõnda mootoriga liikurit (elektriratas, elektritõukeratas vms) – liikumise alla loeti kõndimine, jooksmine, rattaga sõitmine või aktiivset liikumist eeldava mängu mängimine.

Eesmärgiks seatud 20 000 kilomeetrit tähistas ka 20 aasta möödumist noorsootöö seaduse jõustumisest noorsootöö keskuse loomisest. Reedik märkis: «Meil on tõeliselt hea meel tõdeda, et Noorte Jooksule püstitatud eesmärk saavutati lausa paari nädalaga ning ületati suisa kolmandiku võrra ehk 10 000 kilomeetriga.» Kokku osales üleskutses 747 noort.

Ühtlasi avatakse täna noortele projektikonkurss Ideeviit. Konkursi kaudu kutsutakse noori välja pakkuma ideid, kuidas lahendada mõnda noorte jaoks olulist kitsaskohta ja tõsta noorte teadlikkust neid huvitavas valdkonnas. Ideeviida kohta saab lähemalt lugeda siit.

Rahvusvahelist noortepäeva on tähistatud alates 1999. aastast. Ühendatud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) algatusel korraldatakse noortele suunatud sündmusi üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles