Järelvaadatav: Eesti U16 korvpallikoondis andis lahingu, kuid pidi Prantsusmaa paremust tunnistama

Postimees Sport
Copy
Eesti U16 korvpallikoondis.
Eesti U16 korvpallikoondis. Foto: Jana Laigo

Eesti poiste U16 korvpallikoondis kohtus Euroopa meistrivõistluste kaheksandikfinaalis Prantsusmaaga. Avapoolajal andsid Eestlased vägeva lahingu, kuid pidid siiski prantslaste 44:70 paremust tunnistama.

Eesti alustas kohtumist võitluslikult ning poolajapausiks säras tablool 31:28 Prantsusmaa edunumbrid. Teisel poolajal võttis tugevam siiski oma ning kiirelt kasvatati vahe kahekohaliseks. Mängu lõpuks olid eestlased selgelt väsinud ning ka lõppresultaat näitas seda, Eesti kaotas kohtumise 44:70.

Eesti koondise parimana viskas Gregor Kuuba 11 punkti, teda toetasid Kaspar Kuusma ja Ken-Martti Reinart võrdselt 10 punktiga. 

Prantsusmaa edukaimana panustas võitu Armel Traore 23 silma. 

Enne mängu:

Ainsa Eesti noortekoondisena EMi A-divisjonis palliv U16 koondis kaotas C alagrupis kõik mängud. Alla jäädi nii Leedule, Sloveeniale kui ka Türgile. Kui Leedult ja Türgilt saadi suureskoorilised kaotused, siis Sloveeniaga mängiti täiesti võrdselt kuni lõpuvileni ja võeti vastu napp 63:68 kaotus. 

Eesti koondise suurim korvikütt tänavusel turniiril on olnud Ken-Martti Reinart, kes kolme mänguga on keskmiselt visanud 12 punkti. Lisaks Reinartile on hea turniiri skooriliselt teinud ka Kardo Kilk ja Kaspar Kuusmaa, kes on toonud vastavalt 8 ja 7,7 silma mängu kohta. 

Tänane vastane Prantsusmaa läbis vastupidiselt Eestile oma alagrupi puhaste paberitega, kui võidud saadi kirja Kreeka, Serbia ja Bosnia ja Hertsegoviina üle. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles