Nõmme Kalju kaotas kodus Luksemburgi meistrile ja langes Euroopa liiga eelringidest välja

Postimees Sport
Copy
Nõmme Kalju - Glasgow Celtic.
Nõmme Kalju - Glasgow Celtic. Foto: Tairo Lutter

Täna läksid jalgpalli Euroopa liiga kolmanda eelringi korduskohtumises vastamisi Nõmme Kalju ja valitsev Luksemburgi meister F91 Dudelange. Mäng lõppes paraku Kalju kaotusega 0:1 ning tunnistada tuli Dudelange paremust. 56. minutil löödud värav jäi küll seekord mängu ainukeseks, kuid sellest piisas, et Nõmme Kalju eurotee lõpetada.

Enne mängu:

Eelmine nädal kaotas Kalju 1:3, kuid läheb täna Lillekülas sihtima ajaloolist võitu. Kui kalju suudaks tänasest kohtumisest kindlustada edasipääsu, saaks neist esimene Eesti klubi, kes on jõudnud eurosarjas play-off faasi.

Eesti meisterklubil õnnestus Luksemburgis saada kirja värav, mis tähendab, et 2:0 võidu puhul mindaks tänu võõrsilväravate reeglile edasi. Kui Dudelange peaks lööma ühe värava, võiks mäng minna seisuga 3:1 lisaajale. Luksemburgi meeskonna teine värav paneks Kalju olukorda, kus oleks juba vaja vähemalt kolmeväravalist võitu.

Kalju edasipääsu korral hakataks play-off faasis heitlema juba koha eest Euroopa Liiga alagrupiturniiril. Kusjuures vastased, kes seal võiksid vastu tulla, on võidetavad. Nende vastaseks tuleks Gruusia meistri Thbilisi Saburtalo ja Eesti jalgpallikoondislase Ilja Antonovi koduklubi Jerevani Ararat-Armenia paari võitja.

«Meie peamine ülesanne on vältida vigu, mida tegime võõrsil. Just enda värava lähistel jäime hätta. Püüame kindlasti keskendumist parandada. Ülitähtis saab olema ka üleminek kaitsest rünnakule,» sõnas mänguplaani kohta Nõmme Kalju loots Roman Kožuhhovski.

«Soovime tõestada kõikidele, et meis on piisavalt sisu. Peame mängima nagu tavalist liigamängu, kuna pinge all on suurem tõenäosus põruda. Loodame kõiki Eesti jalgpallisõpru rõõmustada,» lausus Kalju kapten Maximiliano Ugge.

Dudelange’i peatreener Emilio Ferrera rääkis, et kaitsesse istuma ei jääda ja soovitakse näidata ilusat mängu. «Me anname väga palju võimalusi noormängijatele. Nende jaoks on iga kohtumine, eriti Euroopa liiga tasemel, ülioluline. Püüame mäng-mängult oma identiteeti rohkem esile tuua. Kõige tähtsam, et meie mängustiil pakuks rõõmu nii meeskonnale, treeneritele kui ka klubi poolehoidjatele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles