Belgia rattaäss saadeti viimsele teekonnale

Postimees Sport
Copy
Bjorg Lambrecht.
Bjorg Lambrecht. Foto: Lotto-Soudali Twitter

Sugulased, tiimikaaslased ja sajad fännid kogunesid eile Belgias Saint Willibrordusi kiriku juurde, et jätta hüvasti Bjorg Lambrechtiga, kes suri eelmisel nädalal Poola rattatuuril juhtunud õnnetuse tagajärjel.

22-aastane belglane sattus õnnetusse võistluse kolmandal etapil, kui kaotas ratta üle kontrolli ning põrkas kokku betoonsilla äärega. Mees suri saadud vigastustesse mõni aeg hiljem.

Matustele tulid kohale Lambrechti meeskonnaliikmed Lotto-Soudalist. Samuti võis leinajate hulgast leida Saksamaa sprinteri Andre Greipeli ja Marc Sergeanti.

Kiriku juurde oli paigutatud hiiglaslik ekraan, mis näitas varalahkunud tulevikulootusest mustvalgeid pilte. Lambrechti kirstule oli paigutatud tema profitiimi võistlussärk.

Kodumaal peeti noormeest suureks tulevikutäheks. 2018. aastal saavutas ta U23 maailmameistrivõistlustel grupisõidus hõbemedali ning pärjati mainekal Criterium du Dauphine'l parima noorratturi arvestuses esimeseks - seega võib järeldada, et belglaste ootused ja lootused olid õigustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles