Video: Kalev/Cramo täiendas ridu vägeva õhuakrobaadiga

Erko Litvjakov
, Reporter
Copy
Zach Smith.
Zach Smith. Foto: BC Kalev/Cramo Facebook

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond palkas korvialust tugevdama 23-aastase ja 203 cm pikkuse ameeriklase Zach Smithi, kes seni mänginud USA-s ülikoolikorvpalli ning hankinud kogemusi NBA tütarliigast.

Erinevates ülikooliaegsetes iseloomustustes kirjeldatakse meest kui vägevat õhuakrobaati, kelle mäng nii rünnakul kui kaitses toimub peamiselt «kõrgematel korrustel», vahendab BC Kalev/Cramo koduleht.

Smith, kelle jaoks on Eesti esindusklubi näol tegemist esmakordse kogemusega Euroopa korvpallis, mängis neli aastat Texas Techi ülikooli värvides ning sai kolledžikarjääri jooksul kirja 117 matši ning tõi neis keskmiselt 8,8 punkti, 6 lauapalli, 1,4 resultatiivset söötu ja 1,4 viskeblokeeringut.

2018. aasta NBA draftis jäi Smith valimata, kuid unistusteliiga õhku sai ta kaugelt nuusutada küll. Hooajal 2018/19 mängis ta Atlanta Hawksi eest kaasa nii Las Vegases kui Salt Lake Citys toimunud suveliigaturniiridel ning kogus seitsme mänguga keskmiselt 15,3 minutiga 4,6 punkti, 3,3 lauapalli ja 1,3 blokki.

Seejärel pakkus Smithile lepingut NBA klubi Charlotte Hornets, kes aga lasi ta enne hooaja algust ühena viimastest mängijatest vabaks. Ääremängija otsustas klubiga seotuks jääda läbi tütarliiga G League’i võistkonna Greensboro Swarmi, kus ta mullusel hooajal kogus 44 mänguga (neist 7 algviisikus) keskmiselt 18,9 minutit, 4,8 punkti, 5,4 lauapalli, 1,2 söötu ja 1,2 blokki.

BC Kalev/Cramo meeskonnal on nüüd ametlikult paigas 12 mängijat: eestlastest Kristjan Kangur, Kristjan Kitsing, Janari Jõesaar, Sander Raieste, Tanel Kurbas, Martin Paasoja, Martin Dorbek ja Sten Sokk ning välistäiendustest bahamalane Dwight Coleby, lätlane Aigars Škele ja ameeriklased Antino Jackson ja Zach Smith. Reinboki sõnul alustataksegi hooaega 12 mehega ning esialgu kedagi juurde tuua pole plaanis.

Zach Smithi 2018. aasta tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles