Kahju! Kontaveit kaotas maailma teisele reketile otsustavas setis (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) kohtus täna Cincinatti tenniseturniiri kolmanda ringi mängus maailma teise reketi Ashleigh Bartyga (WTA 2.). Kui avasett kuulus Eesti esireketile 6:4, siis teise seti võitis omakorda Barty 7:5. Otsustav sett oli väga pingeline ning lõppes austraallanna 7:5 võiduga.

Enne mängu:

Barty alustas Cincinatti turniiri kindla 6:4, 6:1 võiduga Maria Šarapova (WTA 97.) üle.

Tund ja 29 minutit kestnud mängus oli Bartyl muljetavaldav 81%-line esimese servi võiduprotsent. Sel hooajal alistas Barty Šarapova ka Austraalia lahtistel tennise meistrivõistlustel 

Varasemalt on Barty Cincinatti lagi olnudki kolmas ring. 2018. aastal kaotas ta kolmandas ringis Simona Halepile (WTA 4.) ning 2017. aastal jäi ta alla Caroline Wozniackile (WTA 19.).

Kontaveit on aga erinevalt Bartyst pidanud Cincinattis mängima juba kaks mängu. 

Esimeses ringis alistas Kontaveit kahekordse finalisti ja maailma endise esinumbri Angelique Kerberi (WTA 13.) 7:6, 6:2.

Teise ringi mängus sai Kontaveit jagu noorest poolatarist Iga Swiatekist (WTA 55.) 7:6, 6:2. Poolatar oli küll mõlemas setis murdega ees, kuid Kontaveit suutis mängu lõpuks enda kasuks pöörata.

Sarnaselt Bartyle on ka Kontaveidi senine parim tulemus Cincinattist kolmas ring. Eelmisel aastal alistas ta küll lihtsusega Maria Sakkari (WTA 33.) ning kahes setis ka Barbora Strycova (WTA 31.), kuid pidi kolmandas ringis alla vanduma turniiri hilisemale võitjale Kiki Bertensile.

Varasemalt on Barty ja Kontaveit kohtunud kaks korda ning siiamaani on seis viigis.

Esimene kord kohtuti 2014. aastal Wimbledoni kvalifikatsiooniturniiril, kus Kontaveit võttis 6:7 (5), 6:3, 6:4 võidu.

Barty sai aga revanši tänavusel Miami lahtistel tennise meistrivõistlustel, kus Barty alistas poolfinaalis Kontaveidi 6:3, 6:3.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles