Video: kriketimängija sai palliga ohtliku tabamuse pähe

Postimees Sport
Copy
Steve Smith pärast tabamust maas.
Steve Smith pärast tabamust maas. Foto: ESPA Photo Agency / ZUMAPRESS.com

Sel laupäeval mängisid omavahel kriketikohtumist Austraalia ja Inglismaa meeskonnad, kui Inglismaa söötja Jofra Archer 148 km/h liikuva palliga kogemata austraallase Steve Smithi peapiirkonda tabas.

Smith kukkus pärast tabamust maha pikali ning ta pidi mängust mõnest ajaks lahkuma. Smithil oli peas küll kiiver, kuid kõva kriketipall tabas teda täpselt kiivripiiri alla. Seetõttu võib nüüd kriketis kaelakaitse kohustuslikuks muutuda.

Smith sai väga ohtliku tabamuse:

Eriline kaitse, mis kinnitatakse kiivri külge, et palli peapiirkonnast täielikult eemal hoida, loodi 2014. aastal pärast surmaga lõppenud pallitabamust. Samuti Austraalia kriketimeeskonda kuulunud Phillip Hughes sai 2014. aastal palliga pihta nii õnnetult, et tema elu ei õnnestunud enam päästa.

Smith ei ole tavaliselt kaelakaitset kandnud, kuid võib nüüd tema treeneri Justin Langeri sõnul ümber mõelda: «Ta ei tunne end kaelakaitset kandes lihtsalt õigesti. Ma tean, et need tulid kohe pärast Hughes'i tragöödiat ning usun, et ta võib pärast tänast selle osas ümber mõelda, aga seda peate juba temalt küsima.»

Tabamus, mis võttis Phillip Hughes'i elu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles