Toyota rallitiimi boss Mäkinen: Sordo on meie nimekirjas väga kõrgel

Christopher Krutto
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota rallimeeskonna boss Tommi Mäkinen rääkis, et on väga huvitatud praeguse Hyundai sõitja Dani Sordo meeskonda lisamisest ja kiitis tiimi praegust esisõitjat Ott Tänakut.

Mäkinen rääkis Hispaania väljaandele Marca antud usutluses, et Toyota rallitiim on Sordost väga huvitatud, kuid täpsemad otsused tehakse pärast Saksamaa rallit. «Ma olen Sordost väga huvitatud. Võin kinnitada, et ta on meie nimekirjas väga kõrgel. Tegu on äärmiselt toreda inimesega, kes on ka väga stabiilne. Pärast Saksamaa rallit analüüsime täpsemalt, millise suuna plaanime võtta.»

Marca kirjutas veel, et Tänak soovitas Mäkinenil juba mullu Sordo palgata, kuid soomlane otsustas lõpuks Kris Meeke’i kasuks.

Usutakse, et Toyota esisõitjana jätkab järgmisel hooajal Tänak, kes on maineka väljaande Autosporti väitel otsustanud praeguse tööandjaga lepingut pikendada.

Samuti usutakse, et Soome rallitalent Kalle Rovanperä võib saada Toyotas võimaluse ning see jätaks vabaks ühe auto. Meeke suure tõenäosusega Toyotas ei jätka, kuid halva hooaja alguse teinud Jari-Matti Latvala näitas Soomes suurepärast kiirust ning tõstis ralli kolmanda kohaga enda võimalusi Toyotas jätkamiseks.

Sordo on veetnud Hyundais juba kuus hooaega, kuid pole viimastel aastatel täishooaega kaasa teinud.

Tänavu on hispaanlane kogunud viie etapiga 52 punkti, millega hoiab üldarvestuses 10. kohta. Sardiiniast õnnestus Sordol tänu Tänaku autoprobleemidele saada rallivõit.

Veel rääkis Mäkinen Marcale, et Tänak sarnaneb sõitjana just temale. «Ott on väga sarnane sellele, milline mina olin. Veetsin enamuse ajast üksinda, vaikuses, enda sisse lukustatult. Ma vihkasin intervjuude andmist ja mulle ei meeldinud, kui mind segati. Ta on väga sihikinde, teab mida ta tahab ja on oma töös väga punktuaalne. Samuti tunneb ta autot väga hästi ja suudab sellest maksimumi välja pigistada. Ott on veel kiirem, kui mina olin omal ajal Mitsubishiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles