Carlos Sainz: inimesed alahindavad F1-masinate erinevusi

Postimees Sport
Copy
Carlos Sainz Jr
Carlos Sainz Jr Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

F1-sarja piloot Carlos Sainz jr. Arvab, et inimesed alahindavad vormelite erinevusi ning seetõttu ei mõista, miks meeskonda vahetavad sõitjad ei suuda koheselt oodatud kiirust näidata.

«F1-sarja vormelid erinevad üheteisest väga palju. Inimesed arvavad, et kõik vormelid on ühtemoodi aga nii see ei ole. Iga meeskonna masin käitub omamoodi ja erinevused vormelite vahel on ikka päris suured,» lausus Sainz Autospordile.

«Inimestele ei jõua see kohale. Sõitjatel läheb aega, et uute masinatega kohaneda. Sellepärast on sel aastal hooaja alguses ka Ricciardo, Gasly ja Leclerc veidi hädas olnud. Läheb aega, et vormeli käitumisele korralikult pihta saada,» lausus Sainz.

«Inimesed alahindavad üleminekut ühest meeskonnast teise. Selleks, et kiiresti sõita, pead olema masinaga täielikult sinapeal ja selline asi võtab aega rohkem kui aasta. Kõiki nippe lihtsalt hetkega ära ei õpi,» seletas Sainz.

Sainz alustas oma F1-karjääri Toro Rossos, kust ta pärast kahte hooaega liikus edasi Renault'i. Sel hooajal esindab ta aga juba kolmandat meeskonda, milleks on McLaren.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles