Tõnis Sildaru: ei ole reaalne, et suudame iga hooaeg nii edukad olla

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
17-aastast Kelly Sildarut ootab ees tihe hooaeg, mille tippsündmuseks on Aspeni X-mängud. 
17-aastast Kelly Sildarut ootab ees tihe hooaeg, mille tippsündmuseks on Aspeni X-mängud. Foto: Anna Stonehouse/AP

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru selja taha jääb karjääri edukaim hooaeg. Kuigi süües kasvab isu, on treener Tõnis Sildaru sõnul vähetõenäoline, et medalisadu tulevikus sama hooga jätkub.

Meenutuseks, 17-aastane Kelly Sildaru võitis eelmisel hooajal Aspeni X-mängudel täiskomplekti medaleid, saavutades sealjuures pargisõidus 99-punktilise skoori, mis tähistab X-mängude suusaalade rekordit. Park Citys peetud maailmameistrivõistlustel krooniti ta rennisõidus esimest korda täiskasvanute maailmameistriks. Saavutused teeb veel erilisemaks tõsiasi, et eestlannal oli käsil esimene hooaeg pärast põlvevigastust.

Kuigi tänavu täiskasvanute tiitlivõistlusi ei toimu, oleks Sildarul teoorias võimalik X-mängude kahvatumad medalid kuldsete vastu vahetada. «Tuleb tõele näkku vaadata – reaalsuses on see keeruline. X-mängude kolm medalit, 99 punkti ja MM-kuld on erakordne saavutus, eriti pärast vahele jäänud hooaega. Arvestades, et noori tuleb pidevalt peale ja vanade tegijate tase tõuseb, siis ilmselt see hooaeg nii edukas olema ei saa. See ei ole päris reaalne, et suudame iga aasta midagi sellist korda saata,» ütles Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles