Enam kui 360 inimest võttis vastu väljakutse läbida 40 päevaga 40 triatlonit

Postimees Sport
Copy
Kanal 2, saade "Õhtu": Rait Ratasepp
Kanal 2, saade "Õhtu": Rait Ratasepp Foto: Pilt videost

Tänasega on jäänud täpselt 40 päeva ultratriatleet Rait Ratasepa hooaja põhikatsumuse, 40-kordse ultratriatloni stardini. Selle ootuspõneva aja täidab aga #challengeratasepp, kus 364 spordisõpra kaheteistkümnest meeskonnast läbivad 40 päevaga 40 täispika triatloni distantsid. Tiimid peavad 152 km ujumist, 7200 km rattasõitu ja 1688 km jooksu läbima hiljemalt 27. septembriks, sest 28. septembril võtab Ratasepp neilt teatepulga üle ning alustab üksi 40-kordse ultratriatloni läbimist.

Tänavu teist korda toimuvat #challengeratasepp katsumust alustab ligi viis korda rohkem inimesi kui möödunud aastal 20-kordse ultratriatloni väljakutse vastu võtnuid, keda oli viie tiimi peale 75. Ultratriatleet Rait Ratasepale avaldas niivõrd suur katsumusel osalejate arv üllatust. 

«Hea meel on näha nii suurt huvi sportliku väljakutse vastu, mis paneb proovile nii inimese individuaalse kui ka meeskondliku vaimu. See saab igale osalejale ja tiimidele olema väärt kogemus, kus õpitakse paremini tundma nii oma tiimikaaslasi kui ka iseennast. See ei ole võistlus teiste tiimidega, vaid võimalus tulla välja oma igapäevarutiinist ja mugavustsoonist ning teha midagi teistsugust,» sõnas Ratasepp.

Ratasepp tõdes, et kindlasti on igal registreerunud meeskonnaliikmel oma ajend, miks nad sellel katsumusel osalevad, nii soovitas ta: «Kui läheb raskeks, siis mõelge lõpp-eesmärgile ja lahendage murekohad ühtse tiimina. Meeskonnana on teie eesmärk jõuda distantsidega finišisse ja nautida seda sportlikku teekonda, mis oma raskuste ja rõõmudega sinna viib.»

#challengeratasepp katsumusel osaleb 12 meeskonda, kõige väiksem on 11-liikmeline ja suurim 135-liikmeline tiim. 40-kordse ultratriatlonit hakkavad läbima tiim Statistika, Kuljus 70 juubelimeeskond, naiskond korporatsioon Lembela, tiim WalleniumSPORT, naiskond korporatsioon Indla, tiim Korp! Ugala, tiim Playtech, tiim Škoda Tallinn & Sõbrad, tiim Särasilmad, tiim Ferroline Grupp ja sõbrad, tiim Crazy is normal vol1 ja tiim Crazy is normal vol2. 

Tehnoloogiafirma Playtech Tallinna ja Tartu kontori ühistiimi eestvedaja Taavi Ilp ütles, et kui info Ratasepa väljakutse kohta liikvele läks, siis ei kaalunud nad osalemist pikalt. «Kuna suur osa meie igapäevatööst toimub arvuti taga, siis tasakaaluks sellele on aktiivne ja sportlik eluviis Playtechis alati au sees olnud, seega teadsin, et suudame tema väärilise tiimi kokku panna. Raidu katsumuse duubeldamine on meie viis toetada raudmeest tema sügisel algaval üliraskel katsumusel,» rääkis Ilp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles