Streikivad MM-koondised teevad mõnele konkurendile eriti suure kingituse

Toimetas Ville Arike
Copy
Nigeeria koondislane Ekpe Udoh 2017. aasta kevadel Euroliiga finaali väärtuslikema mängija auhinnaga.
Nigeeria koondislane Ekpe Udoh 2017. aasta kevadel Euroliiga finaali väärtuslikema mängija auhinnaga. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA / Scanpix

Eelmisel nädalal levisid uudised kahe MMiks valmistuva korvpallikoondise streigist ja muresõnumeid tuleb ka kolmanda ridadest. Kui turniiritabelile otsa vaadata, tähendab see mõnele konkurendile eriti suure kingituse tegemist.

Hiinas peetavatel maailmameistrivõistlustel osalevad 32 riiki on jagatud kaheksasse alagruppi. Igast grupist pääseb järgmisele etapile kaks paremat. Seal moodustatakse uued neljaliikmelised grupid, kust taas pooled edukamad liiguvad edasi veerandfinaali.

A-alagruppi kuuluvad lisaks korraldaja Hiinale Poola, Venetsueela ja Elevandiluurannik. Neist kahe viimase mängijad on erinevatel põhjustel (saamata raha, tugiteenuste puudulikkus, suhted treeneriga) kuulutanud streigisoovist ning ehkki pole täpselt teada, mis neis koondistes toimub, on selge, et niisugustes oludes ei saa rääkida korralikust suurturniiriks valmistumisest. Põhimõtteliselt peaks Hiinal ja Poolal olema järgmisele etapile pääsemisel roheline tuli.

B-alagrupis hakkavad mängima Argentiina, Venemaa, Nigeeria ja Lõuna-Korea. Siin on rahalistest probleemidest rääkinud nigeerlased, ehkki otsest streigisõnumit pole maailmale edastatud. «Kaks nädalat enne MMi keeldus Nigeeria spordikomisjon meile raha eraldamisest treeninguteks, mängudeks ja söögiks! Meil on eriline, ilmselt aegade parim koondis. Loodan, et küsimus lahendatakse kiiresti,» säutsus Twitteris 2017. aastal Istanbuli Fenerbahce ridades Euroliigas säranud ja finaali MVPks valitud ning kahel eelmisel hooajal Utah Jazzi esindanud tsenter Ekpe Udoh.

Koosseisu poolest on Nigeeria näol tegemist vägagi potentsiaalika meeskonnaga, keda on pakutud ka veerandfinaali. Ent kui tiimi räsivad mänguvälised probleemid, lõikavad sellest kasu Argentiina ja Venemaa. Lõuna-Korea jääb ses grupis nõrgemaks.

Ühtlasi on huvitav asjaolu, et A- ja B-grupi paremad kuuluvad teisel etapil ühte alagruppi. Ehk kui kolm tiimi muutuvad sisemiste probleemide tõttu halvatuks, saab I-grupi koosseisu juba ette ära öelda: Hiina, Poola, Argentiina, Venemaa.

Tõsi, kui nigeerlased end kokku võtavad, avaldavad nad Argentiinale ja Venemaale väga tõsist konkurentsi ning pole välistatud, et alagrupiturniiri järel peavad kotid pakkima vigastustest räsitud venelased. Põnevust jagub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles