Järelvaadatav: võrkpallikoondis kaotas EMil Ungarile kuivalt ja kindlalt

Postimees Sport
Copy

Eesti naiste võrkpallikoondis Euroopa meistrivõistluste esimeses mängus üllatust pakkuda ei suutnud. Kodunaiskond Ungarile jäädi alla tulemusega 0:3. 

Avageim püsis tasavägisena kuni esimese tehnilise vaheajani. 8:6 eduseisult haarasid ungarlannad initsatiivi ning pääseisid edukate serviseeriate järel turvalisse kaugusesse.  Eesti enam ohtlikuks ei osutnud ning vastu tuli võtta kindel geimikaotus 15:25. Teine geim läks sarnase stsenaariumi järgi – servi vastuvõtuga hädas olnud eestlannad jäid alguses taha ning vahe muudkui suurenes. Geimivõit Ungarile 17:25. Kolmandas geimis kaotas Eesti koondis mängurütmi totaalselt. Geimi keskel olid tablool nii koledad numbrid kui 5:17. Eestlannad küll pisut kosusid, aga vastu tuli võtta 15:25 geimikaotus, kogumäng Ungarile 0:3.

Enne mängu:

EMi debütant Eesti jaoks on avamäng kahtlemata suur võimalus. Võidukohustus on võõrustajatel ning meie naiskond saab vaid üllatada. Koondise peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul on Ungari paberil mängitav vastane ning suure võitluse ja maksimaalse õnnestumise korral, on kõik võimalik. 

Ungari peatreener Jan De Brandt seadis enda naiskonnale eesmärgiks alagrupist edasipääsu. Kaotus Eestile ungarlannade plaanidesse kindlasti ei mahu. 

Suure võrkpalliajalooga koduvõistkond on mänginud pika pausi järel kahel viimasel EMil. 2015. aastal lõpetati Euroopa meistrivõistlused 12. kohaga, kaks aastat tagasi saadi 15. tulemus. 

C-alagrupis mängivad lisaks Eestile ja Ungarile ka Horvaatia, Aserbaidžan, Rumeenia ja Holland. Alagrupist pääseb edasi neli paremat naiskonda.

Alagrupi avamängus alistas Aserbaidžaan ülipingelises heitluses 3:2 Horvaatia. Viimase geimi võitis Asebaidžaan 17:15. Teises kohtumises oli Holland selgelt 3:0 üle Rumeeniast.

Ennustusportaalid meie naiskonda igatahes ei usu - Eesti võidule panustades saab raha tagasi 6,5 kordselt.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles