Blogi: Võimas! Tänak võitis Saksamaa MM-ralli, Toyotale ajalooline kolmikvõit (15)

Postimees Sport
Copy

Saksamaa MM-ralli oli Toyota meeskonnale üliedukas - Ott Tänak ja Martin Järveoja võtsid teise järjestikuse rallivõidu, Kris Meeke lõpetas ralli teisel kohal kaotades Tänakule 20,8 sekundiga. Kolmikvõidu kindlustas Jari-Matti Latvala.


Kui neljapäeval peetud esimese katse järel oli liider Tänak 0,8 sekundiga, siis Reedesel esimesel katsel võttis katsevõidu Neuville ja läks omakorda rallit juhtima. Seejärel võttis Tänak aga kaks katsevõitu ning oli päeva lõpuks juhtimas. 

Pärastlõunal alustas Neuville taas hästi, ning katsevõiduga pääses ta taas Tänakule lähemale. 1,6 sekundiline vahe suurenes aga päeva lõpuks kahe Tänaku katsevõiduga taas 2,8 sekundi peale. Kolmandana läks laupäevale vastu Sebastien Ogier, kes kaotas Tänakule 2,8 sekundit.

Laupäevase võistuspäeva märksõna oli Panzerplatte - militaaralal olevad keerulised ja küllaltki katkised asfalt- ning betoonteed, mida ääristavad suured kivimürakad. Läbi aegade Saksamaa rallil kasutusel olnud katsed on tõeliselt legendaarsed. 

Enne 42,7 kilomeetri pikkust Panzerplatte kiiruskatset pidasid Tänak ja Neuville võitlust esikoha nimel. Seal purunes aga Neuville'il rehv ning nii langes ta poodiumikohalt välja. Sama katse kordusläbimisel tabas sama saatus ka Sebastien Ogier'd.

Nii olid päeva lõpuks poodiumikohtadel ka Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala ehk Toyotadel on viimase võistluspäeva eel kolmikjuhtimine. Meeke kaotab Tänakule 32,4 sekundit, Latvala omakorda Meeke'ile 9,4 sekundit. Neuville on kokkuvõttes viiendal kohal, Ogier langes koguni kaheksandale kohale.

Viimane võistluspäev enam suuri muutuseid ei toonud. Tänak võitis ralli 20,8 sekundilise eduga meeskonnakaaslase Kris Meeke'i ees. Latvala lõpetas ralli kolmanda, tuues Toyotale ajaloolise kolmikvõidu. 

Neuville lõpetas ralli küll viiendana, aga Sordo andis oma koha trahvi saades ära ja nii sai Neuville kirja neljanda koha ning lisaks puktikatselt viis punkti. Ka Sebastien Ogier tõusis kaheksandalt kohalt seitsmendaks, sest oma koha loovutas Esapekka Lappi. 

ENNE SAKSAMAA RALLIT

Tänaku sõnul teeb Saksamaa ralli keeruliseks ilm. «Tavaliselt on selle ralli kõige keerulisemaks teinud ilm. Tahaks loota, et tänavu tuleb kuiv ja päikesepaisteline. Eks näis, mis saama hakkab, aga alati võib üllatusi juhtuda.»

Samuti tunnistas eestlane, et Saksamaal on väga palju erineva teekattega teid ja oludega peab kiirelt kohanema. «Saksamaa ralli on väga spetsiifiline. Siin on palju erineva teekatte ja iseloomuga teid. Paljude oludega tuleb kiiresti kohaneda. Aga oleme kuidagi siin alati hakkama saanud ja olukorra enda jaoks mugavaks teinud.»

Lisaks Tänakule on Saksamaa rallil kindlasti suurteks favoriitideks ka eestlase peamised konkurendid Sebastien Ogier ning Thierry Neuville. Ogier on MM-sarjas viimastel hooaegadel asfaldirallidel enim punkte kogunud sõitja, Neuville'i jaoks on Saksamaa ralli aga nagu koduralli, kuna tema kodu Belgias ei asu ralli toimumispaigast kaugel.

Üldarvestuses hoiab esimest kohta hetkel Tänak 180 punktiga. Teisel kohal on Sebastien Ogier (Citroen) 158 punktiga ja kolmandat kohta hoiab Thierry Neuville (Hyundai) 155 punktiga.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles