PM Budapestis. Ungari peatreener: meil pole ühtegi staarmängijat

Carl-Robert Puhm
Copy
Jan De Brandt keskel
Jan De Brandt keskel Foto: Carl-Robert Puhm

Eesti võrkpallinaiskond kohtub täna Euroopa meistrivõistlustel Ungari koondisega. Vastaste peatreeneri sõnul on nende võistkonna tugevuseks ühtsus, miinimum eesmärgiks on seatud alagrupist edasipääsemine.

Ungari koondise belglasest peatreeneri Jan De Brandti sõnum kodunaiskonnale on lihtne. Minge mängige südamega ja andke endast kõik - selline võimalus kodupubliku ees EMi mängida avaneb ükskord elus, teatas 60-aastane belglane Ungari meediale.

Võistkonnaga inglise keeles suhtleva belglase sõnul on nende eesmärk igal juhul alagrupist edasipääsemine. «Me ei saa öelda lihtsalt, et lähme mängima ja anname endast parima. Peame seadma eesmärgi - kaheksandikfinaali jõudmine.» Rohkemat ei julge belglane lubada, sest seal võidakse kohtuda tõelise võrkpalli suurriigiga.

Tänavusel EMil Ungari koondist aitav peatreener ei juhenda võrkpalli EMil kodunaiskonda esimest korda. Sarnane kogemus on mehel olemas 2007. aastast - toona oli De Brandt turniiri võõrustanud Belgia naiskonna loots. Peatreeneri sõnul näitas see kogemus, et suure toetuse toel võidakse ennast ka ületada. «Mäletan, et algus oli väga närviline, aga kodupublik mõjus väga innustavalt. Mängijad hüppasid 10 sentimeetrit kõrgemal kui tavaliselt.»

Ungarlannade treeneri hinnangul pole nende võistkonnas tähtmängijaid ning oluline on tiimivaim. «Meil pole mängijaid, kes mängiksid Türgi või Itaalia kõrgliigades. Peame tegutsema ühtse naiskonnana, võitlema kõvasti ja toetama teineteist. Ühtsusega saab vahepeal alistada ka riike, kellel kasutada individuaalselt paremad mängijad.

Mäng Eesti ja Ungari vahel algab täna õhtul kell 21.30. Mängust teevad otseülekande Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles