Blogi: Kanepi võitis US Openil dramaatilise kohtumise kolmes setis

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Kaia Kanepi sai maratonlahingus Tatjana Maria vastu võidu ning võib raskelt tulnud edu üle rõõmustada
Kaia Kanepi sai maratonlahingus Tatjana Maria vastu võidu ning võib raskelt tulnud edu üle rõõmustada Foto: AL BELLO / AFPScanpix

USA lahtistel tennise meistrivõistluste avaringis alistas eestlanna Kaia Kanepi ülimalt dramaatilises matšis Saksamaa esindaja Tatjana Maria (WTA 79.) 5:7, 7:6(4), 6:3.

Eestlannal oli esimeses setis raskusi Maria osavate lõigetega, need jäid ebamugavalt madalaks ning sealt oli Kanepil raske rünnata. Esimese murde sooritaski sakslanna seisul 5:6 ning võitis avaseti 7:5. 

Teine sett oli äärmiselt dramaatiline, seisul 3:5 Maria kasuks oli 32-aastasel sakslannal kasutada ka kolm matšpalli, kuid kange eestlanna ei andnud alla, viigistas seisu 5:5-le ning viis mängu kiiresse lõppmängu. Kanepi asus kiiret lõppmängu 4:0 juhtima, kuid lasi vastase järgi 4:4, õnneks kuulusid kolm viimast punkti ja kogu sett 7:6 Kanepile.

Otsustavas setis näitas Maria pisut rohkem väsimuse märke ning hakkas ka eksima. Vastastikuste murretega alanud kolmandas setis oli kindlam Eesti tennisepiiga ning võitis üliraske, 2 tundi ja 38 minutit kestnud matši  5:7, 7:6(4), 6:3.

Kanepi lõi 4 ässa, tegi 5 topeltviga ning sooritas koguni 57 äralööki, tehes samas 48 lihtviga.

Enne mängu:

Eestlannadest tuleb esimesena väljakule Kanepi, kelle mäng Mariaga on 8. väljaku teine kohtumine. Enne seda toimub meeste mäng, kus kohtuvad Alexei Popyrin (Austraalia) ja Federico Delbonis (Argentina). See mäng algab Eesti aja järgi kell 18. Seega tõenäoliselt enne kella 20 pole Kanepi platsile tulekut oodata.

Kanepit kardavad kõik – eestlanna on alati üllatusvõimeline. Mullu avaringis hiilgava mänguga Simona Halepi auti löönud 34-aastane Kanepi on USA lahtistel meistrivõistlustel kaks korda jõudnud veerandfinaali ning lisaks veel kaks korda 16 parema hulka.

Tema esimene vastane Maria pole vaatamata 32 eluaastale ja pikale profikarjäärile slämmiturniiridel hiilanud, parimaks tulemuseks võib lugeda pääsu 2015. aasta Wimbledoni teise ringi. Kuid endise Eesti tipptennisist Maret Ani hinnangul slämmiturniiridel kergeid vastaseid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles