Võigas video: Eesti judo olümpialootusel läks MMil käsi jõhkralt liigesest välja

Postimees Sport
Copy
Mattias Kuusik
Mattias Kuusik Foto: Gabi Juan

Praegu toimub Jaapanis Tokyos judo MM, kus on võistlemas ka Eesti judoka Mattias Kuusik. Kuusik jõudis Tokyos küll 90 kg kaaluklassis kaheksandikfinaali, kuid pidi vastu võtma väga valusa kaotuse.

Kuusik läks kaheksandikfinaalis vastamisi ungarlase Krisztian Tothiga, kes kohtumisest ipponiga võidu vormistas. Kuusik aga maandus heitest nii õnnetult, et tema käsi tuli liigesest välja.
 

Kuusiku vigastuse röntgenpilt
Kuusiku vigastuse röntgenpilt Foto: Erakogu

Kuusik kommenteeris juhtunut Postimehele: «Videot ma kindlasti vaadata ei taha, et edaspidi komplekse ei oleks. Aga võistlusega olen väga rahul – MMi üheksas koht.»

Taastumise kohta Kuusik veel täpset infot jagada ei oska: «Nüüd lähen Eestisse jõudes uuesti arsti juurde, siis vaatame edasi. Eesmärk on endiselt olümpiale jõuda, kuid loodan tagasi tatamil olla uuel aastal.» 

Võistlustelt otseblogi tegeva Inside the Games andmetel oli vaatepilt äärmiselt võigas ning Kuusiku vasak käsi oli imeliku nurga all. Kuna judoka oli valust tatamil põlvili, toimetati ta sealt kanderaamiga esmaabi saama.

Võistlust kajastanud reporteri sõnul oli vigastuse kordamine ekraanil äärmiselt ebavajalik, kuid aeglases korduses on selgelt näha, kuidas Kuusiku käsi liigesest välja läheb.

Heide, millest Kuusik õnnetult maandus on video lõpus:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles