Mercedese vormel 1 meeskond kinnitas järgmise hooaja sõitjad

Kris Ilves
, reporter
Copy
Valtteri Bottas (eespool) ja Lewis Hamilton.
Valtteri Bottas (eespool) ja Lewis Hamilton. Foto: Martin Rickett / PA Wire/PA Images

Mercedese vormel 1 teatas koduleheküljel, et järgmisel hooajal on tiimi põhisõitjad viiekordne maailmameister Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas.

Kui Hamiltoni jätkamine Mercedeses oli varem kindel, siis Bottase tuleviku kohal rippus küsimärk. Mercedes kinnitas, et 2017. aastal meeskonnaga liitunud soomlane sõidab tiimis ka järgmisel hooajal. «Olen väga õnnelik ja uhke, et olen Mercedeses ka neljandat hooaega. Tahan tänada kõiki meeskonna liikmeid ja Mercedese juhatust usalduse eest,» kommenteeris 30-aastane Bottas.

«Minu etteasted on iga aastaga paremaks läinud ja see on suurepärane viis alustada 2019. aasta teist poolt,» jätkas Bottas, kes asub MM-sarja üldarvestuses 188 punktiga teisel kohal, jäädes meeskonnakaaslasest Hamiltonist maha koguni 62 silmaga. «Minu eesmärk on tulla maailmameistriks. Ma usun, et Mercedeses on 2020. aastal selleks parim võimalus,» lisas soomlane.

Mercedese pealik Toto Wolff: «Tulemused, mis oleme koos Valtteriga saavutanud, pole olnud juhuslikud. Ta on kahel viimasel hooajal olnud meeskonna lahutamatu osa ja tema koostöö Lewisega on olnud eeskujulik. Ta on näidanud iseloomu, kui teda on tabanud tagasilöögid. Mul on hea meel, et ta jääb meeskonda veel vähemalt üheks hooajaks.»

Mercedese testisõitja Esteban Ocon liitub järgmiseks hooajaks Renault’ meeskonnaga. 22-aastane prantslane asendab seal sakslast Nico Hülkenbergi, kes ilmselt puksib Haasi tiimist välja prantslase Romain Grosjeani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles