Võidumees Kirt: varasemal edul ei tohi lasta ennast mõjutada

Postimees Sport
Copy
Magnus Kirt 2019. aasta Zürichi Teemantliiga finaaletapil.
Magnus Kirt 2019. aasta Zürichi Teemantliiga finaaletapil. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Zürichis Teemantliiga finaaletapil odaviskes tulemusega 89.13 esikoha teeninud Magnus Kirt võib tänavuse hooaja enam kui kordaläinuks lugeda. Võistluse tagasihoidlik algus kulmineerus kuuenda katse võiduviskega, mis andis MMi eel positiivse emotsiooni.

Enne finaaletappi troonis Kirt sarja esikohal, kuid mehe sõnul see talle mentaalselt raskusi ei valmistanud. «Võistluse eel ei tundnud ma edetabeli liidrina suurt pinget, sest kõik on mõtlemises kinni. Varasemal edul ei tohi lasta ennast mõjutada.»

«Tuleb häälestada ennast hoopiski analüüsivalt - mida ma peaksin tegema, et näidata tehniliselt häid katseid ning kuidas parandada eelmise võistluse vead,» sõnas tänase päeva suur sangar.

Viimasele katsele läks Kirt vastu pingerea neljandana. Eestlase tulemuseks oli sel hetkel 85.68, liider Chao-Tsun Cheng juhtis 89.05. «Esimeses voorus ma libisesin veidi ja viskasin 77.54. Samal katsel pandi paika lõpptulemuse neljas ning esimene koht, mis pani mind edaspidi teatud raamidesse, milles pidin püsima.»

Pärast tänast triumfi ootab meest ees USA-Euroopa võistkondlik mõõduvõtt ja intensiivne treeninglaager, mille järel suundub ta Dohas toimuvale MMile.

Tänane võit sportlase pead sassi ei löönud ning suurvõistlusele läheb ta kaine mõistusega. «Ei tohi pilvedesse tõusta ning puhkama jääda, sest see mõjub esitustele halvasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles