Alfa Romeo pealik: Verstappeni kokkupõrge Räikköneniga oli hollandlase lollus

Postimees Sport
Copy
Max Verstappeni lemmikrajaks on just Spa-Francorchamps, kus sõidetakse Belgia GP.
Max Verstappeni lemmikrajaks on just Spa-Francorchamps, kus sõidetakse Belgia GP. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images/Scanpix

Alfa Romeo meeskonnapealik Fred Vasseur süüdistab Max Verstappenit juhtunud õnnetuses, öeldes, et hollandlase tegutsemine oli puhas lollus.

Verstappeni start oli halb ning ta andis koheselt kaks kohta ära, temast möödusid nii Sergio Perez kui ka Kimi Räikkönen. Verstappen üritas kohti tagasi võita, hollandlane pidurdas hiljem ja võttis sisemise trajektori, kuid põrkas kokku Räikköneni masinaga. Verstappen pidi sõidu koheselt katkestama, Räikkönen suutis küll sõidu pooleldi katkise masinaga lõpetada, kuid alles 16. kohal.

«Ma ei mõista mis Verstappeniga juhtus. Ta lihtsalt ilmus välja ei kusagilt. Enne pidurdust oli ta isegi Perezist tagapool. Ta üritas ilmselt ühe kurviga kahest autost mööda saada, see on täielik lollus,» rääkis Vasseur Autospordile.

«Me sõitisime võidu Spa ringrajal mitte Budapestis või Monacos. Siin on ruumi, et möödasõite teha, erinevalt mõnest teisest ringrajast. Meie masin on täiesti puruks, pool põhja on kadunud,» rääkis Vasseur tagajärgedest.

Vaatamata karmile õnnetusele leidsid Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) kohtunikud, et tegemist oli võidusõidu intsidendiga ja eraldi karistust sellele ei järgnenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles