Eesti noorrattur võitis BMX krossi Euroopa karikasarja etapi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Sten Tristan Raid
Sten Tristan Raid Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Sten Tristan Raid võitis Belgias toimunud hooaja viimase BMX krossi Euroopa karikasarja etapi, mis oli noorsportlasele käesoleval hooajal juba neljas etapivõit.

Raid (B11, TÜASK) ütles, et ta tahtis eelsõitudes proovida rada läbida katsetades erinevaid tehnilisi elemente, et saada aru, kuidas saab kõige kiiremini.  Katsetusi võib pidada edukaks, sest Raid võitis kõik eelsõidud ning veerandfinaali, poolfinaalis tuli ta teiseks.

Finaalsõit oli põnev. Eesti noorrattur, kes sel aastal oli Euroopa meistrivõistlustel neljas, asus võistlema valitseva maailma- ja Euroopa meistri, MMil kolmanda ja kuuenda koha saanud ratturitega ning Euroopa meistrivõistlustel kuuenda ja kaheksanda koha saanud ratturitega.

Finaalis oli Raid esimesel sirgel teisel kohal. Viimasel sirgel õnnestus tal mööduda Belgia ratturist ning see etapivõidu tõigi.

«Kokkuvõttes läks hästi ja olen tulemuse üle rõõmus. Finaalis oli mul jalg pedaalil halvasti ja ma ei saanud alguses sõita nii nagu tahtsin. Kolmandal sirgel sain jala õigesti pedaalile ja hakkasin hoogu koguma, et Noë Erlichile järele jõuda. Kurvist sain suure hoo ja neljandal sirgel talle juba kõrvale. Enne finišijoont saingi mööda,» võttis Raid finaalisõidu kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles