Federeri rekordit jahtiv Djokovic: mul tuleb veel mitmeid võimalusi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Maailma esireket ja US Openi tiitlikaitsja Novak Djokovic pidi vigastuse tõttu suurturniiri pooleli jätma
Maailma esireket ja US Openi tiitlikaitsja Novak Djokovic pidi vigastuse tõttu suurturniiri pooleli jätma Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP/Scanpix

USA lahtistel tenniseturniiril pidi pühapäeval tiitlikaitsja Novak Djokovic neljanda ringi kohtumise šveitslase Stan Wawrinka vastu pooleli jätma. Maailma esinumber vilistasti ja «buutati» Flushing Meadow’ rohkearvulise publiku poolt välja.

Wawrinka juhtis mängu 6:4, 7:5, 2:1, kui Djokovic otsustas mängu katkestada. Serblane lahkus väljakult pea norus, kuid vasaku käe pöial püsti.

«Valu on olnud pidev juba viimased kolm nädalat. Mõni päev tugevam, mõni päev nõrgem. Loomulikult olen erinevaid medikamente võtnud, et valu kiiresti vähendada,» ütles kolmekordne USA lahtiste tšempion. «Vahest see töötab, vahest mitte. Mõnikord sa lihtsalt tunned, et pole võimeline enam palli lööma.»

Pärast teise seti kaotust kasutas Djokovic koheselt meditsiinilist pausi, võttis särgi seljast ning treener masseeris ta õlga. Kuigi 16-kordne suure slämmi turniiride võitja läks tagasi väljakule, lõpetas ta mängimise kui oli servigeimi pärast topeltviga nulliga kaotanud.

Õlavigastus oleks peaaegu lõpetanud Djokovici teise ringi matši möödunud kolmapäeval, kuid reedeseks kolmanda ringi mänguks näis kõik korras olevat.

Djokovic on mitmetes intervjuudes korduvalt väljendanud soovi üle lüüa Federeri 20 suure slämmi turniiri võitu. Ka pärast pühapäeva oli Serbia tennisekuningas enesekindel: «Mul tuleb veel mitmeid võimalusi oma suure slämmi turniiri võitude kollektsiooni täiendada. Usun, et pikk tee on veel ees ning mängin veel palju aastaid. Praegu on tähtis hoida keha ja vaim vormis ning pürgida suurte slämmi turniiridel tippu, sest need võistlused on tennises kõige olulisemad.»

Wawrinka, kes polnud Djokoviciga mänginud pärast mälestusväärset ja šveitslasele võidukat 2016. aasta USA lahtiste finaali, ütles, et märkas, et serblane on raskustes. «Loomulikult ma nägin, et ta vaevleb väljakul, kuid otsustasin keskenduda enda mängule, sest ma tean kui hea võitleja on Djokovic.»

Wawrinka kohtub USA lahtiste veerandfinaalis viienda asetusega venelase Daniil Medvedeviga, kes mäletatavasti pärast kolmanda ringi võitu Feliciano Lopeze üle ebaviisaka käitumise eest väljakul publiku poolt võimsalt välja vilistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles