Karel Voolaid enne kaht esimest mängu: võib väga lõhnata nelja punkti järgi (1)

Andres Vaher
, reporter
Copy
Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise värske peatreener Karel Voolaid näeb reaalset võimalust, et meeskond teenib eelseisvatest kodustest EM-valikmängudest Valgevene (6. septembril) ja Hollandiga (9. septembril) neli punkti.

«Kui see strateegia, millega peale läheme, toimib, siis võib väga tõenäoliselt lõhnata nelja punkti järgi,» kõlas Voolaiu suust vahetule enne esimest treeningut uute hoolalustega julge avaldus. «Tänases päevas kõiki asjaolusid arvestades peaksime sellise saagiga olema ülirahul. Valgevene vastu peame väga hästi õnnestuma, plaani ellu viima ja tahte peale suruma – see on kõigile selge. Kui Holland seejärel omakorda meile oma plaani ja tahte peale surub, siis ma võin ju kolme punktiga ka leppida.»

«Tahan, et keskendume eelkõige enda tegevustele. Vastasest sõltumist võiks seeläbi järjest vähemaks jääda. Aga loomulikult ei soovi ma väita, et peaksime Valgevene ja Hollandi vastu mängima sarnaselt. Peame siiski olema paindlikud,» selgitas Voolaid.

Kas julgustad meeskonda võimalikult palju palliga mängima?

«Käisin päris pikka aega koos Tarmo Rüütliga Tartu Ülikoolis. Olen temalt selgelt teatavad mõjutused saanud,» tõi tänane peatreener välja eelkäijatest edukaima. «Kuidas see kõik reaalsuses välja paistab, eks ole näha. Aga tulemus on ülitähtis ja tahame inimestele pakkuda häid emotsioone.»

Voolaid lausus, et Konstantin Vassiljevil on tema mängujoonises väga oluline roll. Eilses liigamängus Paides viga saanud ja välja vahetatud FC Flora poolkaitsja ise tõdes täna, et seisund on vahepeal paranenud.

«Võtame päev korraga, aga lootust on, et kõik saab korda. Enne mängu Põhja-Iirimaaga sain rätsepalihasele sarnase trauma – siis paranes nelja-viie päevaga kenasti ära. Usun, et ka nüüd õnnestub. Kasutame kõiki ravivõimalusi,» sõnas Vassiljev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles