Saaga läbi, Neymar jääb Pariisi. Järgmisel suvel maksab ta 170 miljonit eurot

Toimetas Ville Arike
Copy
Neymar peab jätkama Pariisis.
Neymar peab jätkama Pariisis. Foto: Ueslei Marcelino / REUTERS

Jalgpallisuve suurim saaga sai läbi. Kõigi osapoolte rahulolematuseks jäi Neymar Pariisi, PSG ei suutnud teda müüa kummalegi Hispaania suurklubile.

Kaks aastat tagasi liikus Neymar fanfaarihelide saatel Barcelonast Pariisi, omanikku vahetasid rekordilised 222 miljonit eurot. Kuid Prantsusmaa-periood kujutas endast vaid ühte skandaalide ja ebaõnnestumiste jada ning PSG šeikidest omanikud hakkasid peagi mõtlema, kuidas tujukast ja sageli vigasest brasiillasest uuesti lahti saada.

Appi tuli Barcelona. Tolle president Josep Bartomeu ei varjanud, et tahab kadunud poega tagasi tuua. PSG omanikud olid keerulises seisus, sest müügiläbirääkimiste alustamine tähendanuks oma vea tunnistamist. Ent muud ei jäänud üle. Neymari särgid korjati müügilt, meest ennast ei antud mängudeks üles.

Võitlusse sekkus ka Madridi Real, kes aga oli üleminekuaknas kulutanud juba 300 miljonit eurot ega saanud lubada veel 200 miljonit. Barca jäi ainsaks kandidaadiks. Väidetavalt polnud aga PSG nõus Neymari müüma odavamalt summast, mille eest ta ise osteti. Mängu sekkus mängija ise, olles valmis maksma 20 miljonit. Asjata. Üleminekuaken sulgus ja Neymar jätkab Prantsusmaal.

See tähendab, peab kuidagi jätkama. Suhted kõigi, sealhulgas meeskonnakaaslastega pole pehmelt öeldes soojad. Ta peab esmalt hooaja kuidagi üle elama ja seejärel lootma, et keegi ta järgmisel suvel 170 miljoni euro eest ära ostab. Tulevaks suveks on lepingusse märgitud just niisugune summa, võttis saaga kokku Venemaa spordileht Sport-Ekspress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles